Dolar

32,5950

Euro

34,8202

Altın

2.410,74

Bist

9.645,02

Mehmet Ali Ağca’dan Hollanda’ya sert sözler

Ağca, “Hollanda hükümetine söylüyorum. Ayağınızı denk alın. Türk milletine dokunan pişman olur” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 23:44:22

Mehmet Ali Ağca’dan Hollanda’ya sert sözler

İHA'nın haberine göre, Abdi İpekçi suikastinin faili Mehmet Ali Ağca, Hollanda ve Türkiye arasında yaşanan diplomatik krize dair açıklamalarda bulundu.

“TÜRK MİLLETİNE DOKUNAN YANAR"

Mehmet Ali Ağca, Hollanda hükümetinin bakanlara ve Türk vatandaşlarına uyguladığı politikayla ilgili, “Hollanda hükümeti denilen aşağılık çakal sürüsünün Hollanda caddelerinde Türk milletinin evlatlarını yere atıp köpeklere parçalatmaları, bayraklarımızı çiğnemeleri bu aşağılık hareketleri lanetliyorum. Hollanda hükümetine, batı emperyalizmine şunu söylüyorum. Akıllı olun, ayağınızı denk alın. Türk milletine dokunan pişman olur, Türk milletinin öfkesi dünyayı yıkar” ifadelerinin kullandı.

“GEERT WİLDERS BU AŞAĞILIK HAREKETLERİNİ TERK ETMEZSE AYAKLARINI KIRACAĞIZ”

Mehmet Ali Ağca, Türkiye karşıtı söylemleriyle tepki çeken Hollandalı siyasetçi Geert Wilders'e sert tepki göstererek sözlerine şöyle devam etti:

“Hollandalı siy Hollanda'yı uyarıyorum, Kraliyet Sarayı'nı başınıza yıkarız, adam olun. Türk milletinin sabrını test etmeyin. Türk milleti öfkelenirse dünyayı yıkar. Türk milletinin onuru gururu dokunulmazdır. Şunu da söylüyorum. Geert Wilders bu aşağılık hareketlerini terk etmezse ayaklarını kıracağız. Bunu da açık açık bütün dünyaya ilan ediyorum.

Yaptıklarımız da yapacaklarımızın teminatıdır. Geert Wilders ve diğer Nazi faşist teröristleri buradan açıkça tehdit ediyorum. Ayağınızı denk alın, yoksa ayağınızı kırarız. Bunu Türk milleti adına da söylüyorum.”

Haber Ara