Dolar

32,3569

Euro

34,9550

Altın

2.320,17

Bist

9.079,97

Mehmet Akif Ersoy Milas'ta anıldı

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında Milas'ta düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı. Mehmet Akif'i anma günü kapsamında, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı oratoryo gösterisi izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 12:14:47

Mehmet Akif Ersoy Milas'ta anıldı
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında Milas'ta düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı. Mehmet Akif'i anma günü kapsamında, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı oratoryo gösterisi izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin 96'ncı yıldönümünde Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Milas'ta anıldı.

Dün saat 10.00'da, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, AK Parti İlçe Başkanı Levent Akyer, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliğinin sunuculuğunu, İlknur Korkmaz gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu Müdürü İbrahim Türker Yaşoğlu yaptı.

Yaşoğlu, programa katılan herkese teşekkür ederek şunları söyledi "Programa katıldığınız için çok teşekkür ederim. Ülkemiz zor bir süreçten geçmektedir. Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizi, görecekleri öğrenim sınırı ne olursa olsun her şeyden önce Türkiye'nin bağımsızlığına, kendi benliğine, milli geleneklerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmeyi öğretmek zorundayız. İstiklal mücadelesinin başladığı ilk günlerden itibaren; gazete yazılarıyla, vaazlarla ve muhtelif şeylerle halkın mücadele bilincine ulaşması için elinden geleni yapan Mehmet Akif, İstanbul'da durmamış ve Anadolu'yu belde belde, köy köy dolaşarak bu mücadelenin sadece Türk milletinin mücadelesi olmadığını; savaşın kaybedilmesi durumunda İslam'ın da son kalesinin elden gideceğini anlatmıştır. Mehmet Akif, Osmanlının gürbüz, nadir çocuklarından biridir. Halkın tescillediği milli bir şair, ideal bir öğretmen, cesur bir gazeteci, Kurtuluş Savaşı'nda iyi bir asker, Türk gencine ruh çizen fikir ve aksiyon adamıdır. Hayatı hep vatan hasretiyle biten ve vefa beklediği gözlerden cefa çeken bir garipti o Hayata veda edeceği anda "Hocam, kalk bir İstiklal Marşı daha yaz ki, kıymetini anlasınlar." diye haykıran talebesine, "Allah bir daha bu millete, İstiklal Marşı yazdırmasın." diyen kutlu bir vatanperverdir oülkenin en karanlık günlerinde, genç nesillere istiklal ve istikbal için kurtuluşa giden yolu göstermiştir. Ülkenin yılgın ve yorgun insanını yüreklendirmiştir. Türk milleti; Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz'da tek yürek olarak bayrağına, mili iradeye, vatanına sahip çıkmıştır. Bu vesileyle, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum."

Okul müdürü Yaşoğlu'nun konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan bir video izleyicilerle buluştu. Kısa sunumun sonrasında Dr. Mete Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı 'Mehmet Akif Ersoy demek' adlı kısa video çekimi, izleyicilerden tam not aldı.

Video gösteriminin ardından İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Milas Kaymakamı Eren Arslan tarafından hediyeleri takdim edildi. Öğrenciler, ödüllerini aldıktan sonra İstiklal Marşı'nı hep birlikte okudu.

Ödül töreni sonrasında, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu tarafından hazırlanan 'Ölüm Değil İstiklal' adlı kısa film gösterime sunuldu. Kısa filmin ardından yine Dr. Mete Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi, salonda bulunan herkes tarafından ayakta alkışlandı.

Anma günü etkinliği, resim sergisi geziminin ardından son buldu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara