Dolar

32,5941

Euro

34,8190

Altın

2.412,01

Bist

9.645,02

Medyada sert polemikler: Kenan Alpay eleştirinin dozunu arttırdı

Yeni Akit yazarı Kenan Alpay, Cumhuriyet gazetesi yazarı Enver Aysever'in “İnsanlığın korkacağı esas virüs siyasal İslam’dır!” adlı yazısını bugünkü köşesine taşıdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-17 11:20:23

Medyada sert polemikler: Kenan Alpay eleştirinin dozunu arttırdı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Enver Aysever, eski Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın ölümünün ardından 12 Mart 2020'de kaleme aldığı yazıda, “Şevket Kazan öldü. İki tip tepki vermek gerekir bu tür siyasal kimliklere: Ya insanlığa yaptıkları katkılar için saygıyla anılırlar veya lanetlenirler. Bugün Hitler nasıl anılıyor örneğin? Herhangi bir kimse Hitler'den, onun partisinden olumlu söz edebilir mi? Şevket Kazan tipik bir siyasal İslamcıydı. Öyle davrandı hep. Maalesef hesap vermeden öldü.” ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Akit Gazetesi yazarı Kenan Alpay ise bugünkü yazısında eleştiri dozunu artırarak Aysever'e “Sömürgeci Batı'nın ürettiği aydınlanma-ilerleme tezlerine tapan Aysever tipik bir pozitivist, kronik bir İslam düşmanı olarak biliniyor.” ifadeleriyle sert tepki verdi.

Yeni Akit yazarı Alpay, yazısında konu ile ilgili şunlara değindi:

Cumhuriyet yazarı Enver Aysever'in Şevket Kazan'ın vefatı üzerine kaleme aldığı çirkinlik ve çirkeflik sembolü yazısının başlığı şöyleydi: “İnsanlığın korkacağı esas virüs siyasal İslam'dır!” Emperyalistler gibi yerli işbirlikçileri ve uzantılarının da İslam'ın önüne yerleştirdikleri ‘siyasal' ifadesi/ibaresi hepimizin bildiği üzere aslında bir paratoner işlevi görüyor. Sömürgeci Batı'nın ürettiği aydınlanma-ilerleme tezlerine tapan Aysever tipik bir pozitivist, kronik bir İslam düşmanı olarak biliniyor.

Ajitasyon ve Propaganda Genlerinde Var!

Soruyorum siz Aysever kindar, dengesiz ve de arsız olmasa şu türden hezeyanlarını ulu orta toplumun üzerine kusabilir miydi: “Siyasal İslam insanlığın kanını emen esas virüstür. Bilime, sanata, kadına her şeye düşman garip bir dindir bu. Sadece paraya, çıkara tapanlardan oluşan bir din.” (Cumhuriyet, 12 Mart 2020) Aysever'in yazısının her yerinden (ruh halinin tezahürü olsa gerek) pislik, çirkeflik, irin taşıyor; makale değil meydanlara taşmış bir “lağım çukuru” resmen!

Kemalist-sol cephenin ideolojik saplantı ve siyasal manipülasyonlarını kritik etmek bakımından Enver Aysever işlevsel bir ‘prototip'tir. Hem sosyalist ve demokrat hem de Kemalist ve Baasçı, hepsi bir arada! Yazısına Şevket Kazan ile Adolf Hitler arasında bir benzerlik kurarak başlayan birine birkaç soru sormak lazım: “Atatürk'ün Adalet Bakanı” ve Kemalist hukukçuların idolü Mahmut Esad Bozkurt gibi ırkçı-faşist bir rol oynamadığı için mi Hitler'e benzettiniz Şevket Kazan'ı? Mahmut Esat Bozkurt gibi “Bu memleketin kendisi Türk'tür. Öz Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır, o da hizmetçi olmak, köle olmaktır” gibi ırkçı-faşist ilkeler vaz etmediği için mi “gerici” ilan ettiniz onu?

Bülent Ecevit Hükümeti'nin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk gibi onlarca insanın canına mal olan “Hayata Dönüş” operasyonu gibi katliam emirleri vermediği, tecridi esas alan F Tipi cezaevleri inşa etmediği için mi “kan emici” ilan ettiniz onu?

Şevket Kazan'ın 28 Şubat darbe sürecinde Genelkurmay Karargâhı'nda verilen irtica brifinglerine Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay başkan ve üyeleri gibi koşar adım gitmediği için mi saygıyla anılamayacağını üfürüyorsunuz ortalığa?

Veli Küçük, Teoman Koman, Cemal Temizöz gibi adı JiTEM'le beraber anılan Kemalist Subaylarla beraber çalışmadığı, faili meçhul cinayetler ve işkencelerle beraber anılan karanlık kadroları revize edip sahaya sürmediği, topluma korku ve dehşet salmadığı için mi siyasal İslamcıları “esas virüs” ilan ettiniz yoksa?

Haber Ara