Dolar

32,5610

Euro

34,6876

Altın

2.491,36

Bist

9.524,59

'Medya Köprüsü Projesi'

'Medya Köprüsü Projesi'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 23:05:50

'Medya Köprüsü Projesi'
Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Media Bridges- Medya Köprüsü" projesinin kapanış töreni gerçekleştirildi.

Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir otelde düzenlenen programın kapanış töreninde yaptığı konuşmada, gazeteciliğin sadece iletişim fakültesi mezunu olmak anlamına gelmediğini, mesleğin alaylı olarak usta-çırak ilişkisi içinde de yapıldığını söyledi.

Avrupa ile dönüşümlü olarak bu tür eğitim faaliyetlerini yürütülmesinin meslek gelişimi anlamında önemli olduğunu ifade eden Türker, "Medya Köprüsü, bir Avrupa projesi. Türkiye olarak Avrupa Birliği'nin bir ferdi oluruz ya da olmayız. Ama bu dönüşüm ve değişim gerçekten çok kıymetli. Avrupa Birliği ülkelerinin geçirdiği olayları dikkate aldığımızda bunun sadece kurumların kendini adapte etmesi ve kanunların hayata geçirilmesi şeklinde olmadığını görüyoruz" dedi.

AB'nin topyekun toplumun bir transformasyonu olduğunu belirten Türker, "Bu çerçevede bir AB kaynağından, AB'nin istediği ölçülerde bir eğitim faaliyetinin basın kuruluşunun eliyle yürütülmesi gerçekten anlamlı" diye konuştu.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise projenin genç meslektaşların mesleki alanda eksik kalan yanlarını, tamamlamalarına katkı sağladığını kaydetti.

AGC Başkanı Yeni, konuşmaların ardından Vali Türker'e projeye katkılarından dolayı teşekkür plaket verdi. Daha sonra Medya Köprüsü Projesi'nde başarılan olan 28 kişiye sertifikaları verildi.

Törene İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve gazeteciler katıldı.

AGC'nin önderliğinde hazırlanan ve Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti, Akdeniz Üniversitesi, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Antalya Valiliği ortaklığında hazırlanan "Medya Köprüsü Projesi" kapsamında Antalyalı gazeteciler, Almanya'nın Nürnberg kentini ziyaret etmişti.

Programa katılan gazeteciler, Almanya'nın Nürnberg kentindeki gazetecilerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmuştu.

Haber Ara