Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Medvedev’den, haftada 4 gün mesaiye yeşil ışık!

Rusya’da Başbakan Medvedev’in gündeme getirdiği haftada dört günlük mesai tartışmaları 'daha da ciddileşerek' devam ediyor. Konunun öneminin bir kez daha altını çizen ve 'yeşil ışık' yakan Medvedev, “Dört günlük mesaiye geçilebilir, ama şartları var' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-24 13:12:32

Medvedev’den, haftada 4 gün mesaiye yeşil ışık!

Rusya'da Başbakan Medvedev'in gündeme getirdiği haftada dört günlük mesai tartışmaları "daha da ciddileşerek" devam ediyor. Konunun öneminin bir kez daha altını çizen ve "yeşil ışık" yakan Medvedev, “Dört günlük mesaiye geçilebilir, ama şartları var" dedi.

RBK'nın haberine göre, Rusya Sanayiciler ve İşadamları Birliği Başkanı Aleksandr Şohin ile bir araya geldiği toplantıda açıklamalarda bulunan Medvedev, haftada dört günlük mesaiye geçilmesinin ancak üretim verimliliğinin artırılması ve maaşların azaltılmaması halinde mümkün olabileceğini vurguladı. 

İlk kez geçen Haziran ayında Cenevre'de düzenlenen Uluslararası Çalışma Konferansı'nda konuyu yorumlayan Medvedev, teknolojik ilerlemeler sayesinde istihdam alanlarının ve çalışma sürelerinin azaldığını, bunun haftada dört gün mesaiye geçilmesini mümkün hale getirebileceğini söylemişti. 

Medvedev, Çalışma Bakanlığı'na 30 Eylül 2019 tarihine kadar haftada dört gün mesai düzenine geçilmesi konusuyla ilgili rapor sunulması talimatı vermişti.

Russia Today'e konuyu değerlendiren Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü öğretim görevlisi Mihail Belyayev, “Personellerinin ofis dışında çalışabildiği işletmelerde haftada dört gün mesainin olumlu karşılanacağını düşünüyorum. Örneğin bilimsel kuruluşlar, muhasebeciler, tasarımcılar. Bu işlerde sürekli ofiste olunması gerekmiyor” dedi.

Diğer yandan, haftada dört gün mesai düzenine geçilmesinin üretim verimliliği artışına katkı sağlaması gerektiğinin altını çizen akademisyen, “Üretim verimliliği ancak, iş yoğunluğunun artırılması ve üretim aletlerinin etkinleştirilmesi ile mümkün. Bunların sağlanmasının ardından haftada dört günlük mesaiye geçilebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Kamuoyu araştırma kuruluşu VTsİOM'un anketine göre,  Rusya halkının yüzde 48'i dört günlük çalışma haftasına geçilmesi fikrine karşı çıkıyor.

 Anket katılımcılarının yüzde 29'u fikre olumlu baktığını, yüzde 17'si bu konuyu önemsemediğini söyledi.

Kararsızların oranı yüzde 6. Çoğunluk dört günlük mesaiye geçilirse maaşlarının düşeceğinden endişe ediyor.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara