Dolar

32,5394

Euro

34,8858

Altın

2.430,15

Bist

9.645,02

Medine'de bombalı saldırı: 7 ölü, 5 yaralı

Suudi Arabistan'ın Medine ve Katif kentlerinde bombalı saldırılar düzenledi. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı saldırılarda 7 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-05 09:49:57

Medine'de bombalı saldırı: 7 ölü, 5 yaralı

Suudi Arabistan'ın kutsal kenti Medine'de, Mescid-i Nebevi yakınındaki bir güvenlik noktası ile Katif kentinde bombalı saldırılar düzenlendiği bildirildi. 

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Medine ve Katif kentlerinde düzenlenen intihar saldırılarında 7 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurdu. 

AA'nın haberine göre; İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, akşam saatlerinde Medine kentindeki Mescid-i Nebevi otoparkında, güvenlik görevlilerinin hareketlerinden şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedikleri esnada canlı bombanın kendisini patlatarak 4 güvenlik görevlisinin ölümüne, 5'inin yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

Akşam saatlerinde ülkenin doğusunda bulunan Katif kentindeki Miyas pazarı yakınlarında bir intihar saldırısının daha düzenlendiği, kimliği henüz belirlenemeyen 3 kişinin öldüğü ifade edildi. 

İçişleri Bakanlığı, gece saatlerinde Cidde kentinde bulunan ABD Başkonsolosluğu yakınlarındaki intihar saldırısının Pakistanlı bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini de açıkladı.

MESCİD-İ NEBEVİ'DE ŞİDDETLİ SALDIRI

Patlama sonrası olay yerinden dumanlar yükseldiği görülürken, olay yerine çok sayıda ambulans ve polissevk edildi.

Olay ile ilgili resmi makamlardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, patlama nedeniyle Mescid-i Nebevi'de şiddetli sarsıntının meydana geldiği, olay sonrasında bölgeden dumanların yükseldiği ifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kral Selman'ı aradı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman'ı arayarak Suudi Arabistan'daki menfur terör saldırılarını kınadı. Erdoğan, hayatlarını kaybeden masum sivillere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. 

YARALILAR ARASINDA TÜRK VATANDAŞI YOK

Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki patlamada ölen ya da yaralananlar arasında Türk vatandaşlarının olmadığı belirtildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mescid-i Nebevi yakınlarında meydana gelen patlamada ölen ve yaralananlar arasında, umre yapmak üzere Medine'de bulunan Türk vatandaşları bulunmuyor. 

TÜRKİYE, SALDIRILARI KINADI

Türkiye, Suudi Arabistan'da Cidde, Katif ve Medine'de Mescid-i Nebevi yakınlarında düzenlenen terör saldırılarını şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan'ın Cidde ve Katif kentleri ile Müslümanlar için en kutsal mekanlardan biri olan Medine'deki Mescid-i Nebevi yakınlarında bugün meydana gelen ve ölümlere neden olan bombalı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Kutsal Ramazan ayında gerçekleştirilen bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Suudi Arabistan halkına sabır ve başsağlığı diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye'nin dost ve kardeş Suudi Arabistan ile terörle mücadele başta olmak üzere, her alanda dayanışmasını ve yakın iş birliğini sürdüreceği kaydedildi.

Haber Ara