Dolar

32,3124

Euro

35,0549

Altın

2.279,12

Bist

9.022,69

'Meclis Başkanlığı sürpriz oldu'

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz meclis başkanlığı gibi bir şeyin hiç aklından geçmediğini, aday gösterilmesinin kendisi için sürpriz olduğunu belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 11:18:32

'Meclis Başkanlığı sürpriz oldu'

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, kentte yayın yapan Kanal 58 televizyonun kent meydanında açık havada gerçekleştirilen canlı yayın programına katıldı. Program sunucusu Ali İzgi'nin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, meclis başkanlığına aday gösterilmesinin kendisine sürpriz olduğunu söyledi. Yılmaz, ”Beklemediğim bir şeydi. İnsan bakan olup gidecek meclis başkanı olarak geleyim diye ne bir şey düşündüm ne de aklımdan geçti. AK Parti içerisinde 258 milletvekili var. Benim dışımda 257 milletvekili var. Başbakanı dışarıda tutarsak 256 arkadaşım da bunu hakkıyla yapacak durumdaydı. NATO savunma bakanları toplantısı vardı bende o toplantıdaydım. Üç gün orada kaldım. Döndükten sonra TBMM başkanları arasında benim de ismimin geçildiği ifade edildi. Benim için de beklenmedik bir şey oldu” dedi.

'ÜLKEYİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAMAK LAZIM'

Koalisyon için partilerin kırmızı çizgilerinin olmaması gerektiğini söyleyen Yılmaz, ”AK Parti'nin kırmızı çizgileri yoktur. AK Parti'nin amacı ve ilkesi vardır. Amacı ve ilkesi de bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamaktır. Bu ülkenin hizmete ihtiyacı var. Çevremizde ateş çemberi var. Bu ateş çemberi içerisinde bu ülkeyi esenlikle, güvenlikle limana ulaştırmak lazım 2023 yıl hedefi veya ondan sonra evlatlarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak lazım. Dolayısıyla kırmızı çizgi koyarsanız kendinizi kısıtlarsınız. Bu millete hizmetten kendinizi alıkoyarsınız. Bence seçim yapıldıktan bu alana kadar ki sürede o kırmızı çizgileri olanların bir çoğunun kırmızı çizgisinin de farklı bir söyleme düştüğünü gördük. Bu aranın dahi faydalı olduğunu düşünüyorum. İlk başta biz koalisyona girmeyiz, koalisyona katılmayız diyenler şimdi en azından her birisi şunlar olursa koalisyona katılırız diye bir açıklamada bulundular. Ben koalisyon olursa bu ülke için iyi olacağını düşünüyorum. Bu millete bir hükümet koymak lazım, bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamak lazım. Bakın Yunanistan'ı görüyorsunuz değil mi? Orada da bir ekonomik sıkıntı var. Yani güneyimizde bir güvenlik sorunu var, kuzeyimizde ve batımızda da öyle diyelim batımızda da bir ekonomik sorun var. Allah'a hamd olsun ne güneydeki güvenlik sorunu ne de batıdaki ekonomik sorun buraya gelmedi. Ama Türkiye'de bir fanus içerisinde değil” diye konuştu.

 

Haber Ara