Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Meclis Başkanı Guaido'yu gözaltına alan istihbaratçılar tutuklandı

Venezuela'da Devlet Başkanı Maduro'yu meşru görmeyen Ulusal Meclis Başkanı Guaido'yu gözaltına alan istihbarat elemanları tutuklandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-17 13:42:13

Meclis Başkanı Guaido'yu gözaltına alan istihbaratçılar tutuklandı

Yüksek Adalet Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, "görevi suistimal, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlamalarından dolayı SEBIN ajanları hakkında tedbirli tutuklama kararı alındığı belirtildi

MADURO'YU MEŞRU GÖRMÜYOR

Venezuela'da son dönemlere kadar çok fazla tanınmayan Guaido, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmediğini ve geçici olarak devlet başkanlığını yürütmeye anayasal yetkisi olduğunu söyleyerek uluslararası destek bulmaya başlamıştı.

Komşu ülke Brezilya'da da hükümet, "Maduro'nun meşruiyetini kaybettiğini" belirten resmi bir açıklama yayımlayarak Venezuela'nın lideri olarak Guaido'yu kabul ettiğini duyurmuştu.

Guaido'nun Maduro'nun yerine geçmeye hazır olduğunu söylemesinin ardından bazı hükümet yekilileri meclis başkanının 'vatanhainliği' suçundan yargılanması gerektiğini savunmuştu.

Devlet Başkanı Maduro ise Kurucu Mecliste yaptığı konuşmada, Guaido'nun gözaltına alınması anına ilişkin görüntülere işaret etmiş ve olayı medyatik bir gösteri olarak nitelemişti.

Maduro, olayı duyar duymaz SEBIN mensuplarının görevden alınmaları talimatı verdiğini vurgulamıştı.

Haber Ara