Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

MEB'den Alevi açılımı: Kalkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Alevi yurttaşlar için harekete geçiyor. Tüm yayınlarında 'Alevilikle' ilgili rahatsız edici ifadeler istisnasız çıkartılacak

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 09:36:28

MEB'den Alevi açılımı: Kalkıyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim alanını düzenleyen tasarının komisyon görüşmelerine katıldı.

Bakan Yılmaz, öğretmenler tarafından seminer döneminde incelenmesi istenen kitaplar arasında Nurettin Topçu'nun Alevilere yönelik eleştirilerin yer aldığı kitapların olduğu eleştirilerine, "Sadece Topçu'nun değil, Peyami Safa, Oğuz Atay, Çiğdem Kağıtçıbaşı, Jean-Jacques Rousseau'nun kitapları da var" diye karşılık verdi.

Kitaptaki, o tabire katılmadığını bildiren Yılmaz, Türkiye coğrafyasında yaşayan insanların ortak noktalarının, ayrıldıkları noktadan çok daha fazla olduğunu anlattı.

Bütün Alevi kardeşlerine seslendiğini belirten Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın incelemesinden geçen ister romanlar olsun Türkiye'nin genel milli eğitim politikalarından rahatsız eden ibareler varsa, lütfen getirin değiştirmeye hazırız. Biz ortak, birlikte yaşayacağız. Farklılıklarımızı görsek dahi, zenginlik olarak göreceğiz. Başka ülke, başka gidecek yerimiz yok" dedi.

Haber Ara