Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

McDonald’s çalışanları cinsel taciz grevi başlattı

McDonald’s çalışanları şirketin etkili bir cinsel taciz politikasına sahip olmadığını savunarak ABD’nin on şehrinde greve gideceklerini ve iş durdurma eylemlerine başlayacaklarını söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-13 15:57:22

McDonald’s çalışanları cinsel taciz grevi başlattı

Timetürk Çeviri

Time.com dan DAVID CRARY haberine göre; 18 eylülde McDonald's yönetiminin işyerlerinde cinsel tacize karşı daha güçlü bir politika izlemeleri için ABD'nin on şehrinde öğle yemeği mesaisinde çalışanlar işlerini durdurma kararı aldı.

Gelen haberlerde cinsel tacize karşı yapılacak bu iş durdurma eyleminin ülkenin her yerindeki başka restoranlarda da yapılacağı söyleniyor.

McDonald's tarafından basın ajansı AP'ye gönderilen açıklamada, “ Cinsel tacizi önlemek için, işyerlerimizde özel olarak düzenlenmiş prosedürlerimiz ve eğitimlerimiz mevcut ve franchiselarımızın da bu konuda hassasiyet gösterdiklerine inanıyoruz” denildi.

HİÇBİRŞEY DEĞİŞMEDİ

McDonald's , ayrıca bu prosedürleri geliştirmek için şirket dışından bu işin uzmanlarından yardım alacak teşebbüslere başladıklarını açıkladı.

Çalışan personellerin avukatı Mary Joyce Carlson, McDonald'sın politikasının etkili olmadığını ve  herhangibir değişikliğin gerçekleşmediğini belirtti.

Bu tepkiyi başlatan 22 yaşındaki Tanya Harrell, bir meslektaşı tarafından fiziksel ve sözlü tacizin kurbanı olduğunu söylediğinde tepki göstermeyen yöneticileri tarafından alay konusu olduğunu iddia etti. McDonald's yöneticilerinin, halka çalışanlarının  bu sorununa dikkat ettiklerini göstermeye çalıştıklarını fakat durumun hiçte böyle olmadığını söylüyor.

Kaynak: lemonde.fr,

Haber Ara