Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

Mavi Marmara tazminatları ödenmiyor! Maliye Bakanlığı 'sebepsiz zenginleşme' dedi

İsrail geçen Eylül ayında belirlenen tazminat parasını göndermiş, 20 milyon dolarlık tazminatın Adalet Bakanlığı hesabına yatırıldığı belirtilmişti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-09 08:26:35

Mavi Marmara tazminatları ödenmiyor! Maliye Bakanlığı 'sebepsiz zenginleşme' dedi

İsrail'in Mavi Marmara'da ölen Türkiye vatandaşlarına ödenmek üzere verdiği 20 milyon dolar mahkemeye taşındı. Ailelerin açtığı davada karşı tarafta yer alan Maliye Bakanlığı, ‘davacıların sebepsiz zenginleşmesi' diyerek davanın reddini istedi.Maliye Bakanlığı'nın mahkemeye göderdiği dilekçede "İHH'nın İsrail devleti ile Gazze arasındaki sorunların herkesçe bilinmesi nedeniyle böyle bir saldırıya maruz kalınabileceği öngörülmek surumundadır" ifadeleri kullanıldı. İşte o dilekçe: Mavi Marmara tazminatlarıyla ilgili basına düşen haberler maalesef doğrudur. Haberlerin kaynağı, Maliye Bakanlığı'nın bu dilekçeleridir. pic.twitter.com/88eghf0eJ2

— Serkan Nergis (@serkannergis) 8 Haziran 2017

Maliye Bakanlığı, şehidleri "tehlikeyi bilerek Gazze'ye gitmek"le, şehid ailelerini ise "sebepsiz zenginleşmek"le itham etmektedir. — Serkan Nergis (@serkannergis) 8 Haziran 2017

"ŞEHİT AİLELERİ İLE 9 AYDIR TEMAS KURULMADI"

Reuters'a konuşan Mavi Marmara aileleri avukatlarından Gülden Sönmez, ödeme için dokuz aydır ailelerle herhangi bir temas kurulmadığını söyledi.

Bu parayı kabul etmeyen ailelerin de olabileceğini ancak hükümete düşenin bu miktarı aileler adına yatırmak olduğunu söyleyen Sönmez, ailelerin kendilerine bu miktarın ödendiğini düşünen kişiler tarafından zaman zaman tehdit edildiğini öne sürdü.

Hukuktaki ‘sebepsiz zenginleşme' maddesinin bu durum için söz konusu olamayacağını da belirten Sönmez, “Çünkü bu bir tazminat değil, bir mahkeme sonucu alınmış para değil. Türkiye'nin tasarruf yetkisi olan bir para da değil” dedi.

CHP'DEN MALİYE BAKANLIĞINA TEPKİ

Diğer bir açıklama, CHP Milletvekili İbrahim Özdiş'ten geldi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Özdiş şu ifadeleri kullandı:

“Hükümeti temsilen eski davalarda dahili davalı olan ya da yeni davalara davalı olarak cevap veren Maliye Bakanlığı, enteresan bir şekilde sanki ortada bir anlaşma yokmuş ve hesaplarına, muhataplarına ödenmek üzere tazminat parası havale edilmemiş, sıradan bir tazminat davasına cevap verir gibi davanın reddine hüküm kılınmasını isteyebilmektedir. Yani adeta ‘Biz anlaştık, paraları aldık ama siz gidin uğraşın' demişlerdir.”

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara