Dolar

32,5610

Euro

34,6876

Altın

2.491,36

Bist

9.524,59

Mavi Marmara şehitinin oğlu Halep için yollarda

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehit olan İbrahim Bilgen'in oğlu Yusuf Bilgen, İHH'nın 'Halep'e Yol Açın' kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemeleri ve ilaçları bölgeye ulaştırmak için yola çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-17 17:19:57

Mavi Marmara şehitinin oğlu Halep için yollarda

Gazze'ye yardım için yola çıkan Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehit olan İbrahim Bilgen'in oğlu Yusuf Bilgen, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan insani yardım malzemeleri ve ilaçları bölgeye ulaştırmak için yola çıkan konvoydaki aktivistler arasında yer alıyor.

Siirt'ten çıkan konvoyun koordinasyonunu yürüten Bilgen, babası gibi İslam coğrafyasında yanan ateşi söndürmek için canı pahasına mücadele edeceğini söyledi.

MÜSLÜMANLARIN DA DAVASI

"Babam Gazze'deki ablukanın kaldırılması ve oradaki kardeşlerimizin özgürleşmesi için Mavi Marmara gemisi ile yola çıktı ve bu uğurda canını feda ederek diğer 9 arkadaşı gibi şehit oldu." diyen Bilgen, bunun sadece belirli bir kesimin değil Müslümanların davası olduğunu vurguladı.

Bilgen, "Bugün de Halep'teki durum o zamanlar Gazze'deki durum gibidir. Büyük bir abluka söz konusu. Oradaki insanlar yaşam mücadelesi veriyor, üzerlerine sürekli bombalar yağıyor. Babamı taklit ederek bir nevi onların davasını devam ettirmek açısından Halep'e doğru yola çıktık." diye konuştu.

Mücadelelerini sürdüreceklerini, Halep'e yol açılması için yola çıktıklarını bildiren Bilgen, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Umarız biz de bu yolda canımızla malımızla kıyam eden mücahitlerden oluruz. Bir nebze de olsa o şehitlerin davasını devam ettirmiş oluruz. Tabii ki biz onlara yetişemeyeceğiz, Rabbim daha iyi bilir. Bütün mazlumlar için mücadeleye devam edeceğiz. İnşallah bu uğurda oradaki insanların özgürleşmesi ve kanın bu coğrafyadan silinmesi için mücadele edeceğiz. Rabbim bizi muvaffak etsin."

YARAMIZ AYNIDIR

Mavi Marmara gemisinde yaralanan Siirt İnsani Yardım Derneği Başkanı Metin Yardım ise Gazze ile Halep arasında bir fark göremediklerini kaydetti.

"Her ne kadar düşman farklı görünse de yaramız aynıdır." diyen Yardım, Mavi Marmara'da yaralandıktan sonra mazlumlara yardım etmek için daha çok çalıştıklarını ifade etti.

Gazze'ye giderken her ilden birkaç kişi olduklarını bugün ise her ilden artık konvoyların kalktığına işaret eden Yardım, şöyle konuştu:

AYNI DAVA VE ŞUURLA

"6 yıl sonra aynı dava ve şuurla Halep için yollara çıktık. O zaman birkaç arkadaş bugün konvoylara dönüştü. Allah'ın izniyle Türkiye her geçen gün daha güçlü bir şekilde mazlumların yanında olduğu gösteriyor. Artık Müslüman coğrafyasında yanan bu ateşi söndürmek için biz de elimizden geldiğince mücadele edeceğiz. Mavi Marmara bizim için bir dönüm noktası oldu. Artık Türkiye halkı Müslüman kardeşlerine daha fazla sahip çıkma ve yardım etmek açısından bir diriliş oldu."

Haber Ara