Dolar

32,3310

Euro

35,0504

Altın

2.284,79

Bist

8.979,85

Maskesiz cuma namazı kılınabilecek mi?

Cuma namazı nasıl olacak? Maske olmadan cuma namazı kılınabilecek mi? Maskesi olamayana cezai işlem uygulanacak mı? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-29 07:06:22

Maskesiz cuma namazı kılınabilecek mi?

Ülkemizde korona virüs tedbirlerinden dolayı 2 aydan fazla zamandır kapalı olan camilerde, belirlenen nokta ve kurallar kapsamında bugün itibarıyla cuma namazını cemaatle kılmaya başlayacak. Tedbirlerinin başladığı günlerden bu yana ilk kez kılınacak olan Cuma namazında 81 ilde uyulması zorunlu olan kurallar belirlendi.

Maske takmak zorunlu mu?

Valilik ve kaymakamlıklar tarafından uygun bulunan camilerde bugün itibariyle kılınmaya başlanacak cuma namazında maske takmak zorunlu olacak. Maskesiz cuma namazına giden ya da maskesi olduğu halde kullanmayan cemaatin denetlemelere takılması söz konusu olacak. 

Maskesiz olanlara ceza olacak mı?

Maske takmanın zorunlu olduğu belirtilirken camiye özel bir ceza rakamı açıklanmadı. Maske denetimine takılan vatandaşlar sokakta maske takmamanın cezasını alacak. Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu illerde maske takmayanlara Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarında 392 TL idari para cezası uygulanabiliyor.

Haber Ara