Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

Marzuki 4. Filoya katılacak mı?

3. Özgürlük Filosu'na uluslararası sularda müdahalesi sırasında alıkonulan eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen filoya katılamayacağını söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 08:36:20

Marzuki 4. Filoya katılacak mı?

Marzuki, dün akşam saatlerinde Tunus-Kartaca Uluslararası Havalimanı'na geldi.

Havalimanı çıkışında açıklama yapan Marzuki, "Biz siyasi bir maslahat için değil, insani değerler için mücadele ediyoruz" ifadesini kullandı.

Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen ve Mağrip ülkeleri tarafından organize edilmesi planlanan 4. filoya katılamayacağını anlatan Marzuki, "Filoyu destekleyeceğim, meşalenin yükseklerde durması için de benim dışımda başka kişilerin katılmasını sağlayacağım" diye konuştu.

Marzuki, İsrailli yetkililerin gözaltı süresince nasıl davrandıklarına ilişkin soruya, "İsrailliler Tunus ve Tunusluların değerini bildiklerinden bana herhangi bir baskı ve zorlamada bulunmadılar. Bana saygılı davrandılar" yanıtını verdi.

Dört teknenin 27 Haziran'da Yunanistan'dan demir alıp Marianne gemisine katılmasıyla harekete geçen Gazze'ye 3. Özgürlük Filosu, öncü durumdaki Marianne gemisinin İsrail tarafından Aşdot limanına çekilmesiyle geri dönmüştü.

Marianne teknesinde bulunan Marzuki, İspanya'nın Galisya Milliyetçi Bloku (BNG) partisinden Avrupa parlamenteri Ana Miranda, Aşdot limanındaki sorgulamanın ardından Tel Aviv Havaalanı'nda sınır dışı edilmiş, İsrailli Arap asıllı milletvekili Basil Gattas ise serbest bırakılmıştı.

Haber Ara