Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Marmaris'te hayvan zehirlenmelerine tepki

Marmaris'te son günlerde zehirlenme vakalarının arttığını belirten hayvan hakları platformu üyeleri, basın toplantısı düzenleyerek önlem alınmasını istedi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-07 13:11:03

Marmaris'te hayvan zehirlenmelerine tepki
Marmaris'te son günlerde zehirlenme vakalarının arttığını belirten hayvan hakları platformu üyeleri, basın toplantısı düzenleyerek önlem alınmasını istedi.

Marmaris Hayvan Hakları Koruma Derneği, İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği, İçmeler Kedileri Koruma Barındırma ve Kurtarma Derneği sözcüleri, Sarıana Mahallesi'nde yaptıkları ortak basın açıklamasında, son günlerde ilçede yaşanan köpek ölümlerinin "Lanet 90" adlı zehirle gerçekleştiğini ileri sürdü.

Hisarönü Mahallesi'nde bahçe duvarından atılan zehrin sadece köpekleri değil, kuşları, sincapları ve kirpileri de öldürdüğünü belirten Muğla Doğa ve Hayvan Hakları Platformu sözcüsü ve İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter, çok üzgün olduklarını söyledi.

Biter, "Lanet 90 zehrinin birçok ülkede satışı yasak. Bizim ülkemizde isteyenin peynir ekmek gibi aldığı bu zehirler hayvanlarımızı öldürüyor. Ve biz susuyoruz. Artık yeter, sözün ve insanlığın bittiği yerdeyiz. Çağ dışı zehirlenmelere ne zaman dur diyeceğiz. Devletimiz artık güçlü, kaymakamlık ve belediye istese bu zehirlenmelere dur diyebilir. Adı gibi lanet olan bu 'Lanet 90' yasaklanmalı." ifadesini kullandı.

Bunun toplumsal bir sorun olduğuna dikkati çeken Biter, şunları kaydetti:

"Marmaris halkı yaşadığı kenti seviyorsa daha yaşanılır bir yer istiyorsa kolları sıvamalı. Kaymakamlık ve belediyeden rica ediyoruz halkı bilinçlendirelim. Ev ev dolaşıp bildiri dağıtacağız. Sadece köpekler zehirlenmiyor. Toprağa suya da karışıyor bu zehir. Doğayı zehirliyorlar. Yeter artık diyoruz. Artık aklımızı kullanalım. Vicdanımızı kullanalım. Ölenlerin hepsi canlı."

Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tülay Yıldız, "Bozburun'da Cango ve Pamuk adlı köpeklerden sonra Hisarönü'nde Zeytin ve Şila da zehirlendi. Bununla da kalmadı, kuşlar, kirpiler ve domuzlar da bu zehirden öldü." diye konuştu.

Yüksek bahçe duvarlı tel örgüyle çevrili evine geldiğinde köpeklerini zehirlenmiş halde bulunduğunu iddia eden Nihat Mıstaçoğlu, hayvanlarının kimseye zararı olmadığını, huzur bulmaya geldiği Hisarönü'nde yaşadığı bu olaydan dolayı çok üzgün olduğunu belirtti.

Haber Ara