Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Marmaris Limanı'nın 'alüminyum' güzelleri

Alüminyum gövdeli milyon avroluk motoryatlar Marmaris Cruise Port Limanı'na bağlandı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-30 19:51:22

Marmaris Limanı'nın 'alüminyum' güzelleri
Dünyanın en büyük ve en hızlı alüminyum yatı "Silver Fast" ile alüminyum gövdeye sahip ve hız dehası "Waverunner", Muğla'nın Marmaris ilçesine demirledi.

Alüminyum gövdeli oldukları için oldukça hızlı olan motoryatlar maksimum 27.00 knot hıza ulaşabiliyor.

Yatçılık hizmetleri ile ünlü Burgess firmasına ait 80 milyon avroluk "Silver Fast" yakıt ikmali ve bir müddet konaklama için Marmaris Cruise port limanı küçük iskelesine bağlanmıştı.

Halen ilçede bulunan "Silver Fast" ın yanındaki büyük iskeyele 42 metrelik alüminyum gövdeli "Waverunner" da yanaştı.

İki alüminyum gövdeli yatın bağlı bulunduğu limanın yanından geçen 13 ülkeden 114 yelkenli yattaki yaklaşık bin yelkenci "Silver Fast" ve "Waverunner"ı ilgiyle izledi.

Renkleri ve görünüşleri ile dikkatleri çeken milyon avroluk her iki yatın da yakıt alıp bir süre daha limana bağlı kalacağı öğrenildi.

- Silver Fast

Espen Qeino tarafından 2015 yılında dizayn edilen yatın ana güvertesinde panoramik büyük pencereler bulunuyor. İçerisinde sinema salonu, fitness salonu, spa, sauna, masaj odası, güzellik salonu, jakuzi, kış bahçesi, çalışma odası, özel güneşlenme bölümü, master suit, banyolar, giyinme odası, 20 kişilik yemek salonu, 70 bin vat gücünde ses sistemi bulunan Silver Fast, dünyanın en büyük ve en hızlı alüminyum yatı unvanına sahip.

- Waverunner

2007'de Palmer Johnson Yachts tarafından Sturgeon Bay Wi'de (ABD) inşa edilen 42 metrelik yatta 5 süit oda bulunuyor.

Geniş ve hızlı olmakla birlikte mekanik üstünlüğü ve rahat zerafeti konuklara sunmak için tasarlanan lüks gemi, büyük bir güneşlenme terası, cömert sinek köprüsü, jakuziye sahip.

Haber Ara