Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Marmara depremi İstanbul'u nereden vuracak?

Alman bilim adamları, İstanbul'da gerçekleşmesi beklenen depremlee ilgili açıklama yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-17 18:21:19

Marmara depremi İstanbul'u nereden vuracak?

Alman bilim adamları, İstanbul'da 7 büyüklüğünde bir deprem yaşanacağı konusunda uyarıda bulundu.

Daily Mail'in haberine göre, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda meydana gelecek olan depremin merkez üssü Marmara Denizi'nin doğusu olacak.

Haberde, "Bu, 15 milyondan fazla nüfusu ve binlerce turisti barındıran Türk şehri için yıkıcı olabilir" yorumu yapıldı.

Prof. Dr. Marco Bohnhoff liderliğinde GFZ Alman Jeoloji Araştırmaları Merkezi'nde gerçekleştirilen araştırmada olası bir Marmara depreminin İstanbul'u hangi noktadan vurabileceği belirlendi.

Araştırmaya göre olası bir deprem, Marmara Denizi'nin doğusunda, İstanbul'un uzağında gerçekleşecek. Bu da bir avantaj olarak görülüyor. Dr Bonhoff bunu “15 milyonu aşkın nüfuslu İstanbul için hem iyi hem de kötü bir haber olarak nitelendirdi.

Sonuçlara göre, deprem öncesinde insanları uyarmak için birkaç saniyelik kısa bir zaman olacak. Uzmanlar araştırmalarında bunun olumsuzluğuna dikkat çekti.

Bohnhoff, “Önceden uyarı vermek için daha fazla zamanımızın olması iyi bir haber olabilir. Fakat kırılmanın yönü İstanbul'a doğru olacağı için daha şiddetli bir deprem yaşanabilir. Şu an araştırmalarımız, depremin merkez üssünün İstanbul dışında yaşanacağını gösteriyor. Bu da korunma için az zamanımız olacağını ama çok daha güçsüz bir sarsıntıyla karşı karşıya olacağımızı gösteriyor” yorumunu yaptı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara