Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

“Mark Zuckerberg, dünyanın en tehlikeli insanı!”

New York Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Scott Galway, Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in dünyanın en tehlikeli kişisi olduğunu söyledi. Galway’a göre, Zuckerberg, dünya çapındaki 2.7 milyardan fazla insanın onun yönetimindeki tek bir iletişim kaynağını kullanacak olması nedeniyle tehlikeli kabul edilebilecek bir durumda.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-11 13:48:56

“Mark Zuckerberg, dünyanın en tehlikeli insanı!”

Milyarlarca insanın bilgilerini bünyesinde barından Facebook şirketinin CEO'su Mark Zuckerberg inanılmaz bir güce sahip.

Bloomberg'te yer alan habere göre New York Üniversitesi'nde ekonomi profesörü olan Scott Galway Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'in dünyanın en tehlikeli kişisi olduğunu söyledi.

Galway, Facebook'un Instagram, WhatsApp ve Messenger'daki çeşitli mesajlaşma platformlarını entegre ettiğini ve hepsinin aynı teknik altyapı ile çalıştığını belirterek, Zuckerberg'in bu yıl ya da 2020'nin başlarında uygulanacak bir plan ile tüm mesajlaşma uygulamalarını birleştireceğini söyledi.

Galway'a göre, Zuckerberg, dünya çapındaki 2.7 milyardan fazla insanın onun yönetimindeki tek bir iletişim kaynağını kullanacak olması nedeniyle tehlikeli kabul edilebilecek bir durumda.

Facebook'a göre, her ay 2.7 milyardan fazla kişi şirketin tescilli uygulamalarından en az birini kullanıyor. 2,1 milyardan fazla kişi ise her gün ortalama olarak Facebook Messenger, Instagram veya WhatsApp kullanıyor.

CNBC'ye konuşan Galway “2.7 milyar kişilik bir ağın algoritmalarına karar veren tek bir kişi olduğu fikri, kişinin bakış açısı ne olursa olsun korkutucu. Çünkü farklı sesler ve bakış açıları demokratik süreci sağlıklı tutmaya yardımcı oluyor. Toplum dengesinin temel güvencesi, medya ve bakış açılarının çeşitliliğine dayanıyor. İnsanlar tek algoritma topluluğu fikrinden endişe duymalı. Bu tek algoritmanın ana sistem üzerinde büyük bir etkisi olacak” ifadelerini kullandı.

Galway, Zuckerberg ve Facebook konusunda endişe kaynağı olan bir diğer konuya değinerek, “Şirket daha önce 2016 ABD seçimlerindeki Rus müdahalesi gibi ‘kötü davranışlar' nedeniyle ağır eleştirilere maruz kaldı” dedi.

Zuckerberg o dönem suçlamalar hakkında yaptığı açıklamada, Rus müdahalesine hızlı bir şekilde karşı koyulduğunu ve şirketleri zararlı içeriğin yayılmasına sınırlama getirildiğini ifade etmişti.

ABD Adalet Bakanlığı Temmuz ayı sonunda yaptığı açıklamada, büyük teknoloji şirketlerindeki tekellikle mücadele için dava açılacağını söyledi.  Bakanlıktan yapılan açıklamada herhangi bir isim verilmemesine rağmen Wall Street Journal gazetesi Facebook, Google, Amazon ve Apple gibi şirketleri işaret etti.

Galway, “Zuckerberg şirketin sahip olduğu tüm uygulamalarını tek bir çatı altında toplayarak, hükümetin Facebook'u sonlandırmak istemesi durumunda bunun tamamıyla mümkün olmayacak bir seviyeye taşımaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Galway'e göre Facebook daha küçük parçalara bölünmesi durumunda Çin mesajlaşma uygulaması WeChat gibi Çin teknoloji devleri ile rekabet edemeyebilir.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara