Dolar

32,5960

Euro

34,7835

Altın

2.496,23

Bist

9.449,99

Mardin'de şehit asker için tören

Mardin'de şehit asker için tören

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-02 10:08:37

Mardin'de şehit asker için tören
Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konularak, özgeçmişi okundu ve dua edildi. Törende şehit yakınları gözyaşı döktü.

Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, burada yaptığı konuşmada, vatan toprakları için canlarını feda eden, vatanı ve istiklali eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz tüm şehitlerin önünde saygı ile eğildiklerini söyledi.

Milletin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verildiğini vurgulayan Yay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkeyi muhafaza etme kararından asla vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından şehidin naaşı, Elazığ'a gönderildi.

Törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda dün yaralanan Uzman Çavuş Akpınar, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Haber Ara