Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Mardin'de polise yapılan silahlı saldırı

Mardin'de polise yapılan silahlı saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 14:40:55

Mardin'de polise yapılan silahlı saldırı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Yakup Mete'nin cenazesi defnedildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından şehit Mete'nin naaşı, konvoy eşliğinde Akarsu Mahallesi'ndeki mezarlığa getirildi.

Cenaze, şehidin yakınları tarafından mahallenin girişinde Kürtçe ağıtlarla karşılandı. Şehidin bazı yakınları, bu sırada fenalaştı. Baygınlık geçiren iki kişiye 112 acil servis ekiplerince müdahale edildi.

Cenaze namazının kılınması, helallik alınıp duaların okunmasının ardından şehit polis memurunun cenazesi toprağa verildi.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, defin sırasında şehidin babası Diyap Mete'nin elini bırakmadı.

Vali Koçak, defin işlemlerinin ardından şehit babasına Türk bayrağı ve oğlunun fotoğrafını verdi.

"O Allah için şehit oldu. Biz de ona şahidiz. Buradaki herkes de şahittir. İnşallah öbür dünyada da biz ona şahit olacağız. O da bize şefaat edecektir" diyen Koçak, polis memuru Mete'nin bayrak uğruna şehit olduğunu söyledi.

Koçak, bayrağı şehidin hatırası olarak hediye ettiklerini dile getirerek, öpüp başının üstüne koyduğu bayrağı şehidin babasına verdi.

Baba Mete de bayrağı öpüp, başının üstüne koyarak teslim aldı.

Vali Koçak, Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı, aileye taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi.

Haber Ara