Dolar

32,3237

Euro

35,0903

Altın

2.300,90

Bist

9.075,66

Mardin'de HDP'li ve DBP'liler tutuklandı

Nusaybin ilçesi HDP İlçe Başkanı Sabiha Gündüz, DBP ilçe yöneticisi Erhan Dinç ve MEYA-DER Başkanı Sabih Cebe'nin tutuklandığı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 02:51:32

Mardin'de HDP'li ve DBP'liler tutuklandı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Nusaybin'de polisin 3 gün önce düzenlediği operasyonda HDP İlçe Başkanı Sabiha Gündüz, DBP ilçe yöneticileri Erhan Dinç, Ramazan Altan  ile Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) Şube Başkanı Sabih Cebe, gözaltına alındı. Polisteki işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edilen şüpheliler savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanma talebiyle Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sevk edildi. Sanıklardan HDP İlçe Başkanı Sabiha Gündüz ile Erhan Dinç ve Sabih Cebe, 'örgüt üyeliği ve örgüt propagandası' yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı. Ramazan Altan ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Sanıkları adliyede olduğu sırada HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli de adliye binasına gelerek gelişmeleri izledi. Sanıkların tutuklanıp cezaevine götürülmesi sırasında Sabiha Gündüz'ün çocuklarının ağladığı görüldü. 3 kişinin tutuklanmasının ardından HDP ve DBP'li bir grup tutuklamaları protesto etmek için toplandıkları DBP binası önünden Hükümet Konağı'na yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasında tutuklama ve gözaltılar protesto edildi.

Haber Ara