Dolar

32,5707

Euro

34,9244

Altın

2.426,27

Bist

9.722,09

Maradona için 'saygı duruşu'

Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın vefatı nedeniyle UEFA organizasyonlarında bu hafta oynanacak maçlarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-26 09:41:31

Maradona için 'saygı duruşu'

Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın vefatı nedeniyle UEFA organizasyonlarında bu hafta oynanacak maçlarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. UEFA, kararın yanı sıra Başkan Aleksander Ceferin'in taziye mesajını da sosyal medya hesabından paylaştı.Maradona'nın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirten Ceferin, "Dünya futbolunun en büyük ve ikonik figürlerinden biriydi. Dehası ve karizmasıyla harika bir futbolcuydu. İhtişam ve yeteneğiyle genç ve yaşlı taraftarları heyecanlandıran biri olarak tarihe geçecek." değerlendirmesini yaptı.Ceferin'in bu haftaki maçlarda Maradona'nın anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması talimatı verdiği kaydedildi.

Futbol camiası yasta

Dünya futbolunun efsane ismi Diego Armando Maradona, 60 yaşında hayatını kaybetti. Bir çoklarına göre gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olan Arjantinli isim, ülkesinin Tigre kentindeki evinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Müthiş top tekniği ve sol ayağını kullanmadaki becerisi nedeniyle ‘altın ayak' lakabıyla da anılan futbol tarihinin unutulmaz figürü, sahada olduğu kadar saha dışında da adından sıkça söz ettiren bir çok olayla dünya gündemini meşgul etmiş, son dönemde ise sağlık sorunlarıyla haberlere konu olmuştu.

 Uyuşturucu kullanımı nedeniyle yaşadığı sağlık sıkıntılarının ardından bir dönem Küba'da tedavi de gören Maradona, geçtiğimiz haftalarda ise baş ağrısı şikayeti nedeniyle kaldırıldığı hastanede, beyin ameliyatı olmuştu. Oyuncunun beyin kanaması geçirdiği belirtilirken; yapılan operasyonla hasarlı bölge temizlenmiş, beynindeki pıhtı alınmıştı.

Doktorlarının, ameliyata çok iyi karşılık verdiğini belirttikleri eski futbolcuyu, klinik dışarısında tezahüratlar yaparak bekleyen taraftarlar da yalnız bırakmamıştı. Ameliyat edildiği hastanenin önündeki bu görüntüler, uyuşturucu kullanımından karıştığı kavgalara, isminin anıldığı bir çok sansasyona rağmen taraftarların kendisi için sevgisinin hiç azalmadığını gösteren olaylardan yalnızca biriydi.

Türk futbol camiasının yakından takip ettiği ve sempati beslediği Maradona adeta döneminin gençliğini futbola çekerken hiç futbola ilgi duymayanları dahi tarzıyla cezbetmeyi başarmış bir isimdi.

Haber Ara