Dolar

32,3367

Euro

35,1478

Altın

2.241,97

Bist

8.741,33

Mansur Yavaş'ın makamındaki sağır oda

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın makam odasının arkasında bir 'sağır oda' bulunduğu kaydedildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 12:28:29

Mansur Yavaş'ın makamındaki sağır oda

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçimlerden sonra da ilk kez Hürriyet Ankara Bürosu'nu ziyaret ederek, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yavaş, bu sohbet sırasında makam odasının arkasında bir oda olduğunu söyledi.

Hande Fırat imzalı haberde Yavaş'ın sözleri şu şekilde aktarıldı:

MELİH GÖKÇEK'E GÖNDERME: BİR BAŞKANIN BÖYLE BİR ODAYA NEDEN İHTİYACI OLUR?

"Makam odasının arkasında bir oda var. Düğmeye basıyorsunuz filmlerdeki gibi açılan kapı yapılmış. İçeride bir oda var, oradan lavaboya geçiyorsunuz. Sol tarafta da ikinci bir oda var, tamamen kapalı, oradan da koridora gizli çıkış yapabiliyorsunuz. Ama iki odanın arasında bir tane odacık var. Bu odada ışık yok, elektrik düğmesi yok. Küçücük kutu gibi bir oda. Ses yalıtımlı bir oda. Bir belediye başkanının böyle odaya niye ihtiyacı olur?"

5e28da69c9de3d13f4f4b560

"MAKAM ODASINDAKİ SAĞIR ODADAN SÖZ ETTİ"

Aynı gazetede köşe yazan Abdulkadir Selvi de Yavaş'ın açıklamalarını aktardığı bugünkü köşesinde 'sağır oda' için şunları kaydetti:

"Mansur Yavaş'ı ziyaret ettiğimde makam odasının büyüklüğünden şikâyet etmişti. Tam 245 metrekareymiş. Ama bugün bir şeyi daha öğrendik. Makam odasının arkasında bir sağır oda varmış. Hani şu CIA'in, MİT'in merkezinde olan tipten; camsız, elektriği olmayan, üç kat yalıtımlı. Her türlü dinlemeye karşı olanından. Başbakanlık Konutu'nda FETÖ'nün dinlemeye yarayan böcekleri bulununca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılırken ilk işimiz “Sağır oda var mı?” diye sormak olmuştu. Külliye, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bir saldırı anında dahi ülkeyi yönetecek şekilde bir sisteme göre dizayn edildi."

"ERDOĞAN'A MEKTUP VERMİŞ AMA İMAMOĞLU GİBİ KAMERALAR ÖNÜNDE DEĞİL"

"Yavaş, Ankara'nın sorunlarına odaklanmış durumda. Kimseyle polemiğe girmemeye özen gösteriyor. Ekrem İmamoğlu'nun kameraların önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği mektubu biliyorduk da Mansur Yavaş da bir mektup vermiş. Ama kameraların önünde değil. Ankara'nın arıtma sistemi ve Polatlı'nın su talebiyle DSİ'nin taşkınlarıyla ilgili yardım talebinde bulunmuş. “Yine Ankara'nın ihtiyacı olursa Sayın Cumhurbaşkanı'ndan randevu talep ederim” diyor."

"İSTANBUL'UN SUYUNU KOKUTTUK"

Yavaş'ın konuyla ilgili sözleri Hande Fırat imzalı haberdeyse şu şekilde aktarıldı:

"(Cumhurbaşkanı'na sunduğu dosya) Tatlar Arıtma Tesisi, Polatlı ve Gölbaşı'nın su işleri ve DSİ'nin taşkın riski için belirlediği işler için Cumhurbaşkanına Ankara'daki acil işlerle ilgili dosya sundum. 2010'dan beri Tatlar su arıtamıyor. Arıtamayınca Ankara Çayı'na, oradan Sakarya'ya gidiyor. Sakarya'dan da İstanbul Anadolu Yakası su alıyor. İstanbul'un içtiği su üç yıl boyunca bizim yüzümüzden koktu.

 
 

Haber Ara