Dolar

32,5910

Euro

34,8753

Altın

2.492,69

Bist

9.695,42

Manisa Emniyet Müdürü açığa alındı

Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, 'kelepçeli gözaltı' haberi nedeniyle açığa alındı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 23:18:11

Manisa Emniyet Müdürü açığa alındı

İçişleri Bakanlığı, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in "kelepçeli gözaltıyla tepki" haberleri nedeniyle geçici olarak açığa alınıp, görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

"GEÇİCİ OLARAK AÇIĞA ALINARAK GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTIR"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 11.11.2015 günü kamuoyuna yansıyan "kelepçeli gözaltıyla tepki" başlıklı haberlerde; Manisa'da yapılan bir operasyon kapsamında gözaltına alınan bayanlara kelepçe takılması uygulamasının olduğu ifade edildiği belirtilerek, "Yukarıda bahsi geçen konu ile ilgili olarak yürütülecek soruşturmanın selameti açısından, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 137'nci maddesi hükmüne istinaden 138'inci maddesinin (a) fıkrası hükmü gereğince geçici olarak açığa alınarak görevinden uzaklaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

ERDAL CEREN KİMDİR?

1960 yılında Kahramanmaraş ANDIRIN'da doğan Sayın Tayfur Erdal CEREN 1978 yılında Polis Kollejinden,1982 yılında da Polis Akademisinden mezun olduktan sonra Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı.

Sırasıyla, Şanlıurfa ve Adana İl Emniyet Müdürlüklerinde Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak görev yaptı.

Avusturalya'da yaptığı ( 3 ) yıl yurtdışı görevinin ardından atandığı, İstanbul'da, Güvenlik Şube Müdürü, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü, Narkotik Şube Müdürü yine Organize Suçlar, Mali , Narkotik ve İnterpol Şubelerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak 8 yıl 6 ay görev yaptı.

18 Ekim 2006 yılında Bilecik Emniyet Müdürlüğüne atandı, burada toplam ( 2,5 ) yıl çalıştıktan sonra, 2009 yılında Osmaniye Emniyet Müdürlüğüne atandı, burada ( 5 ) yıl görev yaptı.

Terör ve Narkotik Suçlarla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere ( 2 ) defa ABD, uyuşturucu ile uluslararası mücadele konularını görüşmek ve işbirliği için sırası ile ( 2 ) defa HOLLANDA, MAKEDONYA,YUNANİSTAN ve İRAN ülkelerinde görüşmeler yaptı. Çok sayıda kurs, seminer ve eğitim toplantılarına katılarak TERÖR,ASAYİŞ,MALİ NARKOTİK VE ORGANİZE SUÇLAR konusunda uzmanlaştı. Meslek hayatı boyunca çok sayıda maaş taltifi ve takdirname ile ödüllendirildi. 

03.06.2014 tarihli kararname ile Manisa Emniyet Müdürlüğüne atanan 1.Sınıf Emniyet Müdürü Sayın Tayfur Erdal CEREN evli ve iki çocuk babasıdır.

Haber Ara