Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

Manisa'daki Paralel Devlet Yapılanması operasyonları

Manisa'daki Paralel Devlet Yapılanması operasyonları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 17:09:02

Manisa'daki Paralel Devlet Yapılanması operasyonları
Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonlara gölge düşürmek ve yapılanmayı ayakta tutmak amacıyla ortaya kendisini ve teşkilatı hedef alan asılsız ve mesnetsiz iddialar atıldığını belirterek, "İtibarsızlaştırma ve yıpratma gayretlerine rağmen, hukukun üstünlüğünü savunan, sağduyulu halkımızın desteği bize güç vermekte olup, İl Emniyet Müdürlüğümüzün zorluklarla mücadele ederek görevine devam edeceği bilinmelidir" ifadelerini kullandı.

Ceren, yaptığı yazılı açıklamada, "kamu kurum ve kuruluşları içerisine sızarak paralel bir cemaat yapılanması oluşturan, devlet yönetimini kısmen veya tamamen ele geçirmek için gizli faaliyet yürüten yapılanmaya yönelik Manisa'daki operasyonlarla ilgili basında yer alan haberler konusunda kamuoyunu bilgilendirmek istediklerini" bildirdi.

Emniyet görevlilerinin, Cumhuriyet Savcısı emrinde, hukuki, yasal, kanunun emrettiği hususlar dahilinde adli görevlerini yaptığına dikkati çeken Ceren, "Paralel Yapı'yı ayakta tutma, diğer taraftan yapılan operasyonlara gölge düşürmek amacıyla ortaya atılan asılsız ve mesnetsiz iddialarla şahsım ve teşkilatım hedef alınmıştır. İtibarsızlaştırma ve yıpratma gayretlerine rağmen, hukukun üstünlüğünü savunan, sağduyulu halkımızın desteği bize güç vermekte olup, İl Emniyet Müdürlüğümüzün zorluklarla mücadele ederek görevine devam edeceği bilinmelidir" değerlendirmesinde bulundu

Emniyet teşkilatı olarak yasaların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde görev yaptıklarını, vurgulayan Ceren, "Gücünü ve yetkisini mevcut yasalardan alan teşkilatımız, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da suç ve suçluyla mücadele konusundaki kararlı çalışmalarına devam edecektir. Bizler Manisa'yı huzurlu ve güvenli bir şehir yapmak üzere görevimizin başındayız, bundan sonra da görevimizin başında olacağız" görüşlerini aktardı.

- "Devlet memuru olarak görevimizi yerine getiriyoruz"

Öte yandan Ceren, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonların hassasiyet taşıdığını, kendilerinin de devlet memuru olarak bu konuda görevlerini yerine getirdiğini söyledi.

Operasyonları ihbarlar ve direktifler doğrultusunda gerçekleştirdiklerini bildiren Ceren, "Kendi başımıza hareket etmiyoruz. Elde edilen bulgulara bakıldığında doğru yolda olduğumuz kanaatindeyim. Yapılan olumlu ve olumsuz tepkiler ve göstergeler bizim doğru yolda ilerlediğimizi ortaya koyuyor" diye konuştu.

- Ahmet Sever ile ilgili iddialar

Operasyonların ardından 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başdanışmanı Ahmet Sever tarafından aranılarak, tehdit edildiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Ceren, şunları kaydetti:

"O konuyla ilgili tahkikat devam ediyor. Arayan Ahmet Sever mi yoksa başka bir kişi bu ismi kullanarak mı arama yaptı, tahkikat devam ediyor. Gerçek Ahmet Sever mi yoksa yapılan operasyonlardan rahatsız olan perde arkasındaki kişiler tarafından mı yapıldı araştırılıyor. Kendini 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başdanışmanı' olarak tanıtan şahıs için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Telefon numarası, aradıkları yer ve konum ile çeşitli bilgileri savcılığa verdik."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara