Dolar

32,6008

Euro

34,8157

Altın

2.503,33

Bist

9.448,94

Mangal yapmak yasak mı?

Yaz mevsiminin vazgeçilmez etkinliği olan piknikte mangal yapmak korona virüs tedbirleri kapsamında yasaklanmıştı. 1 Haziran itibariyle piknik ve mesire alanları kullanıma açıldı. Peki mangal yapılabilecek mi?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-21 23:18:25

Mangal yapmak yasak mı?

Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan pek çok kısıtlama kararı 1 Haziran itibariyle kaldırılmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen normalleşme planı dahilindeki genelgeye göre park, bahçe, piknik alanları, mesire yerleri, plajlar 1 Haziran'dan itibaren kullanılabilecek.

Peki mangal yapılabilcek mi?

Genelgeye göre, mangal yapmak hariç olmak üzere 1 Haziran'dan itibaren piknik alanları faaliyetlere başladı. Ancak mangal yasağının ne zaman kalkacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Genelgede, belirtilen tedbirlere ve kurallara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı ifade edildi. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun ilgili maddesi kapsamında gerekli adli işlemin başlatılacağı kaydedildi.

Yayımlanan genelgede "Kısıtlanan halka açık alan olan park ve bahçe ile rekreasyon ve piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma faaliyetlerine (yerleşim yeri içi park/bahçelerde mangal yapmak hariç olmak üzere) belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak 1 Haziran 2020'den itibaren başlanacak." ifadesi yer almaktadır. Bu ifadeye göre henüz mangal yapımına izin yok.

Haber Ara