Dolar

32,5770

Euro

34,9061

Altın

2.438,91

Bist

9.645,02

Manchester bombacısının kimliği tespit edildi

İngiltere Başbakanı May, Manchester'daki intihar bombacısının kimliğinin tespit edildiğini ancak henüz kamuoyuna açıklanmayacağını duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-23 14:48:57

Manchester bombacısının kimliği tespit edildi

İngiltere'de 21 bin kişilik kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük konser salonu olan Manchester Arena'da Pazartesi gecesi yerel saatle 22.30 sularında şiddetli bir patlama meydana geldi. Konser çıkışında meydana gelen bombalı saldırıda, aralarında çocukların da olduğu 22 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi de yaralandı.

Saldırı nedeniyle hükümetin acil güvenlik komitesi COBRA'yı toplayan İngiltere Başbakanı Theresa May, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamayı gerçekleştiren kişinin kimliğinin polis tarafından tespit edildiğini belirtti. Ancak May, patlamada ölen saldırganın isminin şu aşamada kamuoyuyla paylaşılmayacağını sözlerine ekledi.

May'in açıklamalarının hemen ardından Manchester saldırısıyla bağlantılı olduğu iddia edilen bir erkeğin gözaltına alındığı bildirildi. İngiliz polisi, ismi açıklanmayan bu kişinin 23 yaşında olduğunu duyurdu.

İngiltere Başbakanı May, daha önce yaptığı açıklamada, olayın polis tarafından "dehşet verici bir terör saldırısı" olarak değerlendirildiğini söylemişti. Manchester Emniyet Müdürü Ian Hopkins ise üzerindeki bombayı patlatan saldırganın tek başına hareket edip etmediğinden emin olunmadığını açıklamıştı.

Haber Ara