Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Manafort’un Trump’la ilgili anketleri bir Rus temsilcisiyle paylaştığı bildirildi

Özel savcı Robert Mueller tarafından, Donald Trump'ın eski kampanya direktörü Paul Manafort’u, Rus istihbarat servislerine yakın olduğu düşünülen Rus uyruklu bir kişi ile olan görüşmeleri hakkında yalan söylemekle suçladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-09 11:31:13

Manafort’un Trump’la ilgili anketleri bir Rus temsilcisiyle paylaştığı bildirildi

Federal veri tabanındaki mahkeme belgelerinde, Paul Manafort'un avukatları, müvekkillerinin Rus iş adamı Konstantin Kilimnik ile olan ilişkileriyle ilgili bilgileri, Vox ve Guardian'ı da içeren birkaç gazeteci hakkında bilgi verdi. Reuters, belgelerin doğruluğunu onaylamadı. Genel veri tabanında mevcut belgeler düzeltildi.

Çevrimiçi paylaşılan belgelerin içeriğine göre, Paul Manafort, özel savcı Robert Mueller tarafından kendisine yalan söylenmesiyle ve ABD'deki seçim kampanyasında Rus istihbarat servisleriyle bağlantıları olduğuyla şüphelenilen Konstantin Kilimnik'le ilgili bilgileri paylaşmakla suçlandı. Manafort'un temsilcilerinden veya Mueller'in sözcüsünden yorum alınamadı.

Manafort'un, Washington Bölge Mahkemesi hakimi Amy Berman Jackson'a, Washington'daki federal mahkeme tarafından yapılan görüşmelere ilişkin bir özet sunması bekleniyor. Manafort'un avukatları, müvekkillerinin özel savcı ile müzakere edilen anlaşmayı ihlal ettiğini fakat duruşmalarında samimi olduğunu söyledi.

Haber Ara