Dolar

32,3671

Euro

35,0164

Altın

2.322,35

Bist

9.079,97

Maltepe Üniversitesi 'yeni neslin adresi'

Öğrencilere dünya vatandaşı bilinci aşılamakla birlikte kurumsal olarak uluslararasılaşma adımlarını sıklaştıran üniversite güçlü akademik kadrosuyla köklerini sağlamlaştırmış vaziyette...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-09 19:43:50

Maltepe Üniversitesi 'yeni neslin adresi'

"Anaokulundan Üniversiteye" mottosuyla Hüseyin Şimşek tarafından 1997'de kurulan Maltepe Üniversitesi'nin temeli 1991 yılında kurulan Marmara Eğitim Kurumlarına dayanmakta. O dönemden günümüze bu akademik yapılanma sosyal ve kültürel yönden de büyüyüp gelişerek kökünü daha da sağlamlaştırmış vazilette...

1996'da İstanbul Marmara Eğitim Vakfı'nı (İMEV) kuran Hüseyin Şimşek'in, mütevelli heyeti başkanlığını da yürüttüğü Maltepe Üniversitesi'nin bugünlere gelmesinde katkısı büyük...

BÜYÜK BİR AİLEYE UZANAN YOL

2002 yılında Marmara Eğitim Kurumlarını bir araya toplandığı Marmara Eğitim Köyü'nü oluşturan irade 2020 yılı itibarıyla binlerce gencin tercih ettiği Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birisi için gayretlerini sürdürüyor. Maltepe Üniversitesinin yer aldığı bu yerleşkede Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı, Hemşirelik Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yer alıyor.

ULUSLARARASILAŞMA VURGUSU

Üniversite bünyesinde; 9 fakülte, bir konservatuvar, üç yüksekokul, bir meslek yüksekokulu ve bir lisansüstü eğitim enstitüyle öğrenime katkı sunuluyor. Uluslararasılaşmaya önem verilen üniversitede, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak araştırma ve bilimsel çalışmalar için dünyadaki saygın üniversitelerle güçlü bağlantılar kurularak, bugüne kadar 29 ülkeden 114 üniversiteyle toplam 626 hareketlilik anlaşması imzalandı. Erasmus programları dışında alanında yetkin 31 dünya üniversitesiyle de ikili anlaşma var.

DÜNYA VATANDAŞI OLMA BİLİNCİ

Öğrencilere dünya vatandaşı olma fırsatı da sunuyor. Ayrıca AB üyesi ülke üniversiteleriyle ikili anlaşma yaparak öğrencilerine eğitim ve staj imkânı sağlanıyor. Maltepe Üniversitesi, Dünyanın ve Ülkemizin dört bir yanındaki IB okullarında görevli öğretmen ve yöneticilerin kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamak ve eğitimde uluslararası standartları yakalamak üzere IB ile işbirliği içinde çalıştaylar düzenlemek amacıyla, IB'nin Profesyonel Gelişim (PD) alanında akredite olarak IB Eğitimci Ağı (IB Educator Network-IBEN) üyesi oldu.

Uluslararası değişim programları ve çift diploma programları ile de öne çıkan Maltepe Üniversitesi, deneyimli akademik ve idari kadrosuyla, çağın gelişim ve beklentilerine göre güncelleştirilen programlarıyla, akademik altyapı imk3anlarının (laboratuvar, kütüphane, bilgi ve belge merkezi, internet erişimi, vs) çeşitliliği ve zenginliğiyle, akademik araştırmaları toplumuyla paylaşmasıyla, katılımı özendiren sosyal ve kültürel etkinlikleriyle, kurumsallaşmasını büyük ölçüde tamamlamış olarak Türk Üniversite Sistemi içindeki seçkin yerini almaya devam ediyor.

SEN HAYAL ET BURS TAKİP EDER....

Maltepe Üniversitesi “Kendi hikâyeni kendin yaz” başlıklı öğrenci kabul sistemini başlattı. Üniversite adaylarına sadece Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) aldıkları puana göre değil, hayalleri, edinimleri, yetenekleri ve seçtikleri bölüme uygunluklarına göre sınırsız sayı ve oranda burs verilecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını inceleyen öğrenciler, puanlarını öğrenmelerinin ardından şimdi de geleceklerini yönlendirecek üniversiteyi seçmek için ter döküyor. Adayların kazanımlarını üniversite kapısının anahtarı olarak kullanmayı sağlayan “Kendi Hikâyeni Yaz” projesi, Maltepe Üniversitesi tarafından ilk kez 2019 YKS adayları için başlatılmış ve kalıplaşmış tercih kurallarının aksine yeni dünya düzenine öncülük eden yeni “Öğrenci Seçme ve Kabul Sistemi” olarak öne çıkmıştı. Bu noktada öğrenciler tercih dönemi öncesi ve sırasında yetenek, beceri ve mesleğe uygunluk koşullarına göre değerlendirilerek seçiliyor.

Sınav öncesinde yararlanabilmek için tek şart, aday öğrencilerin Maltepe Üniversitesi'nde eğitim görmek istediği bölüme online başvuru yapması. Başvuru aşamasında öğrencilerin kişisel bilgilerini, yeteneklerini, projelerini ve sosyal sorumluluk çalışmalarını anlatan bir tanıtım dosyası sunmaları gerekiyor. Tercih için resmi olarak başvuru yapacak adaylar için indirim veya burs kazanmanın yolu, seçtikleri bölüme uygunluklarının belirlenmesiyle olacak. Öğrencinin burs imkânlarından faydalanabilmesi için başvurduğu bölüme yerleşmiş olması gerekiyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara