Dolar

32,3294

Euro

35,0613

Altın

2.284,99

Bist

8.982,03

Maltepe'de çöp yığınları havadan görüntülendi

CHP yönetimindeki Maltepe Belediyesi'nde çalışan bin 500 işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 23 Şubat'ta greve başladı. Bu tarihten beri Maltepe'de çöpler toplanmıyor. Oluşan çöp yığınları havadan görüntülendi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-26 15:54:54

Maltepe'de çöp yığınları havadan görüntülendi

Maltepe'de belediye işçilerinin greve başlamasının ardından çöp yığınları her geçen gün artıyor.

CHP yönetiminteki Maltepe Belediyesi'nde çalışan bin 500 işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 23 Şubat'ta greve başladı. Bu tarihten beri Maltepe'de çöpler toplanmıyor. Sokak aralarında, yol kenarlarında bulunan çöp konteynerleri taşmış durumda. Maltepeliler ise özellikle salgın sürecinde yaşanan bu durumdan endişeli olduklarını dile getirdi. Oluşan çöp yığınları havadan görüntülendi.

a2_50

"MALTEPE'MİZİN HALİNE BAKIN RAHATSIZIZ"

Atatürk Caddesi'nde yürüyen Recep Karataş, "Her şey bambaşka olacaktı ya oldu işte. Her şey bambaşka oldu ne güzel. Söyledikleri aynen oldu" dedi. Murat Teker ise, "Maltepe olarak en çok vergiyi veren ilçeyiz. Sadece burası değil Bağlarbaşı Mahallesi'nde de her yer çöp. Mahalleli olarak bu durumdan rahatsızız" diye konuştu.

a3_49

Ersan Parlak da, "Merkez Maltepe'deyiz. Maltepemizin haline bakın. İşçilere verilen sözler nerede kaldı? Bu çöplerin hali ne? Bir de virüs sürecindeyiz. Ortamın halini herkes biliyor. Yaşanan sıkıntılara bakın. Hani işçilerin yanındaydı? Kimse kimsenin yanında değil. Belediyede çalışan işçi arkadaşların daha çok hak ettiğine inanıyorum. Ama adamların aldığı asgari ücreti bile geçmiyor. Bence verilen hiçbir sözlerin karşılığı yok" şeklinde konuştu.

a5_35 

SEMT PAZARLARI DA ÇÖP İÇERİSİNDE

Ara yolların yanı sıra çöp yığınları semt pazarlarının kurulu olduğu yerlerde de birikmiş halde.

Bağlarbaşı'nda bulunan bir semt pazarında 2 gün önce kurulan pazarın çöpleri duruyor. Mahalleli bu durumdan şikayetçi olduğunu söyleyerek çöplerin toplanmasını istedi. Nihal Ata, "Maltepe Belediyesi adına üzgünüm. Şu ana kadar böyle bir şey görmedik. Sanırım işçiler grevdelermiş. Çöplerin toplanmasını istiyoruz" deyi konuştu.

Mehmet Apaydın da, "1980 öncesine döndük. Bu İstanbul'un hali nedir? 60 senedir İstanbul'dayım böyle pislik görmedim" şeklinde konuştu.

a4_52

Münire Koç ise, "Ben gerçekten çok üzgünüm. Bu durumdan çok rahatsızız. Ben de geçerken gördüm. Çöpler ağzına kadar dolu. Burası Pazar yeri baktığımda şok oldum. Hem virüs var hem bu çöp var bilmiyorum ne olacak? Bunun bir şekilde düzeltilmesi gerekir bizi niye böyle bıraktılar?" dedi.

Haber Ara