Dolar

32,4554

Euro

34,9806

Altın

2.435,53

Bist

9.772,24

Maltepe Belediyesi'nden Kadir Gecesi'ne özel iftar programı

Maltepe Belediyesi'nden Kadir Gecesi'ne özel iftar programı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 09:21:43

Maltepe Belediyesi'nden Kadir Gecesi'ne özel iftar programı
Maltepe Belediyesi'nin Kadir Gecesi programında 2 bin kişi birlikte iftar yaptı

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında "Sevgi Sofrası"nda bir araya gelen Türk ve İranlı yaklaşık 2 bin kişi birlikte oruçlarını açtı.

Kadir Gecesi'ne özel olarak düzenlenen programa Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve İran İstanbul Başkonsolosu Muhsin Murtazaifer katıldı.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının coşkulu geçtiğini belirterek, gelenek ve görenekleri gençlere aktarmanın heyecanın yaşadığını kaydetti.

İran ile Türkiye arasındaki kültürel ilişkilere dikkati çeken Kılıç, "Biz coğrafyamızda barışı güçlü kılmak için, sevginin perçinleşmesi için elimizden geldiğince çabamızı sarf edeceğiz. İşte böyle anlamlı günde bir ilke imza atıyoruz. Bugün İranlı kardeşlerimizi burada ağırlıyoruz. Bugün bizleri onurlandıran bu önemli gecede bizlerle beraber olan İranlı kardeşlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yerel yöneticilerin toplumlar arasındaki birliğin sağlanmasındaki önemine işaret eden Kılıç, "Siyasette hiçbir zaman bütün kapıları kapatmayacaksınız" dedi.

Kılıç, dünyadaki farklı kültür ve inanışları Maltepe'de buluşturduklarını aktararak, "Kimseyi ötekileştirmeden hizmeti herkesin ayağına kadar götürüyoruz. Ben Maltepeli hemşehrilerime güveniyorum. Çünkü onlar yüzünü medeniyete dönmüş, bütün kültür ve inanışları kucaklayabilecek medeniyeti yakalamış durumdalar zaten" ifadelerini kullandı.

- İran kültürüne ait el sanatları sergisi açıldı

İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Muhsin Murtazaifer de Kadir Gecesi'nde düzenlenen programa davet edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ile İran arasındaki dostluk ilişkilerin 400 yıl öncesine dayandığını aktaran Murtazaifer, iki ülke arasındaki siyasetin daima dostluk üzerine temellendirildiğini anlattı.

"Türkiye ve İran sınırları her zaman dostluk sınırı olmuştur" diyen Murtazaifer, "Böyle önemli bir ayda ve kutsal bir günde yapılan bütün hizmetleri, biz Ramazan ayının bereketine bağlıyoruz. İki dost ve müslüman ülke olan İran ve Türkiye'nin birbirine kenetlenmesine sebebiyet vermektedir. İki millet de ortak kültür, ortak dini ve dille konuşmuşlardır" dedi.

Programın ardından İran hapishanelerindeki mahkumların yaptığı el ürünü işlemelerden oluşan serginin açılışı yapıldı. Sergiden elde edilen gelirin mahkumlara gönderileceği belirtildi.

Haber Ara