Dolar

32,5855

Euro

34,7622

Altın

2.505,75

Bist

9.693,46

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç: Camiye de giderim cemevine de

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ahmet Hakan'a verdiği röportajda Alevi olduğu halde hem camiye hem de cemevine gittiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-18 09:29:43

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç: Camiye de giderim cemevine de

Yerel seçimler öncesinde kendisiyle ilgili Maltepe'de "Alevidir, kızılbaştır" şeklinde propaganda yapıldığını, buna rağmen Maltepe halkının kendisini kabul ettiğini vurgulayan Ali Kılıç Ahmet Hakan'a şunları söyledi:

Cuma namazına da gidiyorum. Sabah namazlarına gidiyorum. Bir caminin konferans salonunda toplantım varsa ve akşam namazına denk geliyorsa, girip orada namazımı kılıyorum. Perşembe akşamları cemevlerine gidiyorum, semahları dinliyorum. Pazar günü de kiliseye gidiyorum, ayda bir olmasa da iki ayda bir mutlaka gidiyorum.

TARTIŞMALARI ELİMİN TERSİ İLE İTİYORUM

Camiye gidiyorsunuz, namaz kılıyorsunuz.. Cami cemaati yadırgıyor mu bunu?

Mutlaka kafalarda soru işaretleri olabilir, "Alevi namaz kılabilir mi, camiye gidebilir mi" diye.. Ben bunu tartışmaları elimin tersi ile itiyorum. İnsan inandığı yerde, huzur bulduğu yerde ibadet edebilmeli.

DAVET ETTİLER, BEN DE KATILDIM

Cami cemaatinde memnuniyet var mı sizi aralarında görmekten?

Bayram namazını Merkez Camisi'nde kıldık. Namazdan sonra cami içinde bayramlaşma vardı. Davet ettiler. Ben de katıldım. Sıraya geçtim. Yaklaşık 3 bin kişi tek tek elimizi sıkıp ayrıldılar. Ben bu mutluluğu orada yaşadım. İnsanların gözlerinin içindeki o sevgi dolu bakışları yakaladım.

Haber Ara