Dolar

32,5246

Euro

34,9712

Altın

2.437,51

Bist

9.716,77

Maliye Bakanından korkutan sözler

Mehmet Şimşek'ten Maliye Bakanlığı görevini seçimler sonrası devralan Naci Ağbal, Financial Times'a verdiği röportajda ekonominin gidişatından memnun olmadığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 20:21:34

Maliye Bakanından korkutan sözler

İlk kez bir uluslararası yayın kuruluşuna röportaj veren Ağbal, "Memnun değilim, çünkü dış ticaretimiz iyi gitmiyor, çünkü jeopolitik riskler var. Rusya, Suriye, Irak - tüm bu pazarlarda düşüş yaşanıyor" dedi. Ağbal, makro ekonomik göstergeler konusunda da temkinli.

"AĞBAL DİĞERLERİ GİBİ KONUŞMUYOR"

Financial Times, "Hükümetin diğer bakanları giderek yükselen enflasyon ve zayıf TL konusunda toparlanmanın yakın olduğunu söylese de, Ağbal daha dikkatli konuşuyor" diyor. Son açıklanan veriler, yıllık enflasyonun çift hanelere yaklaştığını gösteriyordu. TL'nin Mayıs 2015'ten bu yana Dolar karşısındaki değer kaybı ise yüzde 15 civarında.

YAPTIKLARINI ANLATTI

Ağbal, röportajda 4 aydır yürüttüğü Maliye Bakanlığı süresince önceliklerini işgücü piyasasının esnekliğini artırmak, vergi mevzuatını sadeleştirmek ve ticaret hukukunun işlerliğini etkinleştirmek olarak sıralıyor. Ağbal, bu konulardaki yasa tasarılarını gelecek aylarda Meclis'e sunmak istediğini ifade ediyor.

Haber Ara