Dolar

32,5888

Euro

34,8592

Altın

2.504,44

Bist

9.690,38

Maliye Bakanı Şimşek:

Maliye Bakanı Şimşek:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 14:02:47

Maliye Bakanı Şimşek:
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İnşallah önümüzdeki dönemde yine elimizden geldiğince güzel ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Şimşek, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın Türkiye, İslam alemi ve bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını dileğinde bulunarak, devam eden zulümlerin son bulmasını temenni etti.

Bütün dünyada barış, kardeşlik ve huzurun esas olması gerektiğini belirten Şimşek, "Bayramlar, birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur dönemleridir. Allah'a şükürler olsun bir Ramazan Bayramı'na daha kavuştuk. İnşallah önümüzdeki dönemde yine elimizden geldiğince güzel ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Hükümet kurma çalışmalarına da değinen Bakan Şimşek, şunları söyledi:

"İnşallah ülkemiz için hayırlısı neyse o olur. Biz bu süreçte samimi ve yapıcı olacağız. Bizim için öncelikli olan konu; ülkemizin menfaatleri, ülkemizin geleceği, refahı, huzuru, yapısal reformların uygulama konulmasıdır. O nedenle, muhalefetten de yapıcı bir tutumla karşı karşıya kalırsak, arzuladığımız samimiyeti bulabilirsek, tabi ki ülkemiz için en doğru olanı yapmak için ne gerekiyorsa yapacağız. O konuda tereddüt yok."

- "Her türlü fedakarlığı göstermeye devam edeceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de Ramazan Bayramı'nın bütün Türkiye'de kardeşlik içerisinde coşkuyla kutlandığını belirtti.

Suriye, Irak, Balkanlar ve Kafkaslar'daki çatışma ortamını üzüntüyle izlediklerini anlatan Gül, "Yüreğimiz kan ağlıyor. Umuyoruz ve duamız odur ki, Ramazan'da bütün inananlar, bütün insanlar huzur ve kardeşlik içerisinde kendi ülkelerinde yaşama imkanına kavuşurlar. Bu bayram inşallah hem İslam aleminin hem dünyadaki bütün mazlumların kurtuluşuna, huzuruna, birlik ve beraberliğine vesile olur" dedi.

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında 3 siyasi partiyle yapılan ilk tur görüşmelerinin tamamlandığını anımsatan Gül, AK Parti'nin bu konuda her türlü fedakarlığı ve çabayı gösterdiğini vurguladı.

Bayramdan sonra da görüşmelerin devam edeceğini ve daha somut adımlar atılabileceğini ifade eden Gül, "Biz AK Parti olarak bu süreçte sürekli yapıcı olduk. Umudumuz yine bayram tadında bu siyasi atmosferin devam etmesi. Temel önceliğimiz ülkemizin, milletimizin çıkarları, menfaatleri. Bu konuda hükümet kurma noktasında her türlü fedakarlığı, gayreti göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Siyasi partilerin görevinin toplumda uzlaşmayı sağlamak olduğunu, ilk tur görüşmelerinin de bu anlamda olumlu geçtiğini aktaran Gül, "Umuyoruz ki hükümet kurulması konusunda AK Parti'nin göstermiş olduğu gayret ve performans karşılık bulur ve inşallah hükümet anlamında da bir ortaklık gerçekleşir. Türkiye için, Türkiye'nin sorunlarını biran önce masaya yatırıp çözmek için buna ihtiyaç var. Umuyoruz ki bu anlamda gelişmeler sağlanır" değerlendirmesinde bulundu.

Bayramlaşma törenine AK Parti Gaziantep milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer, Şamil Tayyar ve Mehmet Erdoğan ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve ilçe başkanları da katıldı.

Haber Ara