Dolar

32,5578

Euro

34,9923

Altın

2.436,33

Bist

9.774,46

Maliye Bakanı Scholz’un evine hırsız girdi

Almanya’da hırsızların adresi bu kez Başbakan Yardımcısı ve Fedaral Maliye Bakanı Olaf Scholz’un Postdam’daki evi oldu. Polis, hırsızların evden ne çaldıklarıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-26 14:14:10

Maliye Bakanı Scholz’un evine hırsız girdi

ALMANYA Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz ile Brandenburg Eyalet Eğitim Bakanı olan eşi Britta Scholz'un Postdam'da birlikte yaşadıkları eve cuma günü hırsız girdiği açıklandı. Bild gazetesinin haberine göre, hırsızlar kapıyı zorlayarak eve girdi. Hırsızlık sırasında evde bulunmayan bakan ve eşi ise olayla ilgili hiçbir açıklama yapmadı.

24 SAAT KORUNUYOR

Scholz çiftinin yaşadığı dairenin bulunduğu binanın kapısında 24 saat boyunca polis nöbet tutuyor. Binanın garaj girişi de polis tarafından ayrıca korunuyor. Buna rağmen hırsız veya hırsızların soygunu nasıl gerçekleştiği bilinmiyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Brandenburg İçişleri Bakanlığı, ihmal olup olmadığını araştırıyor. Brandenburg Eyalet Polis Teşkilatı Sözcüsü Torsten Herbst ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sıkı korunan bir binada hırsızlık oluyorsa, elbette biz orada inceleme başlatmak zorundayız. Bunu çok açık şekilde analiz yapmamız gerekiyor” sözleriyle ihmalin olduğu mesajını verdi.

Haber Ara