Dolar

32,5623

Euro

34,8979

Altın

2.428,60

Bist

9.645,02

Maliye Bakanı Ağbal'dan büyüme değerlendirmesi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, büyüme rakamlarını değerlendirdi. Ağbal, 'Gelişmekte olan ülkelerden pozitif yönde ayrışmaya devam edeceğiz ve gelişmiş ülkeler liginde yer alacağız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-09 10:32:47

Maliye Bakanı Ağbal'dan büyüme değerlendirmesi
Maliye Bakanı Naci Ağbal, büyüme rakamlarını değerlendirdi. Ağbal, "Gelişmekte olan ülkelerden pozitif yönde ayrışmaya devam edeceğiz ve gelişmiş ülkeler liginde yer alacağız" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını yazılı olarak değerlendirdi. Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,1 ile ılımlı bir büyüme performansı sergilediğini belirten Ağbal, ekonominin, dış konjonktürün etkisiyle bir miktar ivme kaybetmekle birlikte, yılın ilk yarısında yüzde 3,9 büyüdüğünü bildirdi.

Türkiye bu büyüme oranıyla G20, OECD ve AB ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olduğunu vurgulayan Ağbal, "Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkelerden daha hızlı büyüyerek pozitif yönde ayrışmaya devam ettik. Birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede büyüme dalgalı seyrederken Türkiye 27 çeyrektir büyümeye devam etti. İkinci çeyrekte, büyümeye en önemli katkı yaklaşık 5 puanla iç talepten geldi. Global konjonktürdeki sorunlar ve yurt içinde meydana gelen gelişmelere karşı iç talepteki canlılığın devam etmesi olumludur.

Ağbal, hükümet olarak uygulamaya koyulan reformlar ile üretim, yatırım ve ihracatta uygulamaya başlanılan destekleyici politikaların önümüzdeki aylarda ekonomik faaliyetlerin ivmelenmesine destek olacağını belirterek değerlendirmesini şöyle tamamladı: "Önümüzdeki dönemde, yatırımları ve istihdamı teşvik eden politikalarımız, Ar-Ge yoğun ve yenilikçi üretim ve hizmetlere sunduğumuz süper teşviklerle büyümemiz hız kazanmaya devam edecektir. Böylece gelişmekte olan ülkelerden pozitif yönde ayrışmaya devam edeceğiz ve gelişmiş ülkeler liginde yer alacağız".

Haber Ara