Dolar

32,6237

Euro

34,7525

Altın

2.502,71

Bist

9.524,59

Maliki Musul'un düşmesini anlattı

Musul'un IŞİD'in eline geçmesi nedeniyle Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki, Musul'un düşmesiyle ilgili komisyonun sorularını yanıtladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 09:12:38

Maliki Musul'un düşmesini anlattı

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki'nin, "Musul'un Düşme Nedenlerini Araştırma Komisyonu"nun sorularını yanıtladığı bildirildi.

Maliki'nin ofisinden yapılan açıklamada, Maliki'nin, Irak Temsilciler Meclisi'ndeki "Musul'un Düşme Nedenlerini Araştırma Komisyonu"nun kentin IŞİD'in eline geçmesine dair yönelttiği soruları yanıtladığı ve verilen yanıtların "resmi belgeler" de içerdiği belirtildi.

Açıklamada, "Komisyon üyelerinin yaşanan bazı olayların detaylarına dikkatli bir şekilde tanıklık etmesi için bugün meclise gönderilen yanıtlar 'resmi belgeler' içeriyor" denildi.

"Musul'un Düşme Nedenlerini Araştırma Komisyonu", Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve dönemin Başbakanı Maliki'ye yanıtlaması için sorular yöneltmişti. Komisyon, aynı konuyla ilgili yanıtlamasını beklediği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'ye de sorular göndermişti.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve dönemin Meclis Başkanı Usame el-Nuceyfi ise komisyonun sorularını yanıtladığını açıklamıştı.

Haber Ara