Dolar

32,4985

Euro

34,5748

Altın

2.476,14

Bist

9.550,70

Mali'de eski isyancılar silah bırakmak için şartlarını açıkladı

Mali'de eski isyancıların silahsızlanması, resmen DDR programı ile kuzey Mali'de başlatıldı. İsyancılar ilk garantileri almadan silahlarını teslim etmeyi reddettiler.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-08 14:58:17

Mali'de eski isyancılar silah bırakmak için şartlarını açıkladı

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Mali'de silahsızlanma, terhis ve yeniden entegrasyon programı ( DDR ) çerçevesinde 1600 eski isyancı üyenin Mali ordusuna entegre edilmesi için her şey 6 kasım itibari ile hazırlandı.

Operasyonların belirli bir düzen içinde gerçekleştirileceği belirtildi. Düzenli orduya entegrasyonun yanı sıra, eski isyancıları sivil hayata kazandırmak için bir eğitim programının da uygulanacağı belirtildi. Fakat işler planlandığı gibi gitmedi.

Gaziler, Gao'daki Operasyonel Koordinasyon Mekanizması (OCM) kampındaki, araba bombalanması saldırısında yaralanan savaşçıların teslim edilmesi de dahil olmak üzere, belli teminatlar almadan silahlarını bırakmayı reddettiler. Gaziler, subayların da düzenli orduya katılarak mevcut mevkilerinin korunmasını talep ettiklerini açıkladılar.

Tüm bu konulara çözüm bulmak için, taraflar arasında 2015 yılında Cezayir Barış anlaşmasına yönelik kriz toplantıları doğaçlama olarak yapıldı.

Kaynak: Baba Ahmed, Jeune Afrique

Haber Ara