Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Mali’de 21 mahkum firar etti

Yerel yetkililer, ülkenin güneyindeki Banamba bölgesindeki cezaevine silahlı kişilerce saldırı düzenlendiği sırada 21 suçlunun firar ettiğini açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 11:33:06

Mali’de 21 mahkum firar etti

Silahlı kişilerin bölgedeki bir bankayı da yağmaladıktan sonra ateşe verdiklerini, olayda iki banka çalışanının da ortadan kaybolduğunu bildiren yetkililer, firari suçluların bulunması için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Adalet Bakanı Mamadu İsmaila Konate, başkent Bamako'da düzenlenen Savcılar Kurulu Konferası'nda yaptığı konuşmada, firar eden mahkumların çok tehlikeli olduğuna işaret etti.

Banamba'ya yakın Sebete bölgesi sakinleri ise saldırganların ülkenin orta kesimindeki Segou bölgesine doğru kaçtıklarını ileri sürdü.

Mali'de şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla Cezayir'de 2015'te barış anlaşması imzalanmıştı. Ancak 2013'te Fransız güçlerince dağıtılan ve barış sürecine katılmayan silahlı gruplar, ülkenin kuzeyine ve orta kesimine yeniden yerleşmeye çalışıyor.

Şiddet olaylarının son dönemde tırmanışa geçtiği ülkede cuma günü düzenlenen ve Ensaruddin örgütünün üstlendiği saldırıda, Fransız Barkhane gücüne bağlı bir asker yaşamını yitirmişti. Ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) konvoyuna pazar günü düzenlenen saldırıda ise 1'i mavi bereli 3 kişi ölmüştü.

Haber Ara