Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

Malezya'da kadınlara uygulanan kıyafet kurallarına tepki

Malezya Kadınlara Yardım Vakfı, özel sektörde kadınlara uygulanan kıyafet kurallarının kaldırılması çağrısında bulundu

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-09 12:59:36

Malezya'da kadınlara uygulanan kıyafet kurallarına tepki
Malezya Kadınlara Yardım Vakfı (WAO), özel sektörde kadınlara uygulanan kıyafet kurallarının kaldırılması için hükümete çağrı yaptı.

WAO'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı özel şirketlerde kadınlara uygulanan açık kıyafet kurallarının Müslüman kadınlar için uygun olmadığı belirtilerek hükümete bu kuralların kaldırılması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, kadınlara uygulanan kıyafet kurallarının cinsiyetçilik ve ayrımcılık olduğu vurgulandı.

Başbakanlıktan Sorumlu Bakan Mücahit Yusuf Rawa, özel sektörde zorunlu tutulan kıyafet kurallarıyla ilgili olarak hükümetin gerekli çalışmaları yaptığını belirtti.

Ülkede, geçen yıl bazı otellerin çalışanlarına başörtüsü yasağı getirmesi birçok kadın hakları örgütünün tepkisine neden olmuştu.

Dönemin Turizm ve Kültür Bakanı Datuk Seri Muhammed Nazri Abdülaziz, "Bu bir çeşit ayrımcılık, saygısızlık, sorumsuzluk ve anayasa ihlalidir." açıklaması yapmıştı.

Aziz, bazı otellerin kadın çalışanlarına başörtüsü yasağı getirmesine tepki gösterdi.

Malezya Oteller Birliğinden (MAH) yapılan yazılı açıklamada da "Uluslararası otel zincirleri, dünya çapında 'tek kıyafet' politikası izlediği için Malezya'da da aynı kıyafetleri kullanıyor. Sadece uluslararası oteller, başörtüsü yasağı uyguluyor." ifadeleri kullanılmıştı.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara