Dolar

32,5459

Euro

34,8955

Altın

2.429,64

Bist

9.645,02

Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü

Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 12:16:04

Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimiz her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelecek, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, siyasi ve askeri sonuçlarıyla Türk ve dünya tarihine damga vuran Malazgirt Zaferi'nin, farklı inanç, dil, köken ve kültürlerin barış ve hoşgörü içinde yaşadığı bir medeniyetin ilk adımı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan, adaletli ve merhametli yönetim anlayışıyla tarihe geçen Sultan Alparslan'ın, asırlar boyunca sürecek olan barış, hoşgörü ve sevgiyi esas alan ortak yaşam kültürünün temellerini attığını ifade etti.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Bugün bizleri güçlü kılan, önümüze çıkan her zorlukla mücadele azmimizi artıran, farklılıklarımıza rağmen bir bütün olmamızı sağlayan kararlılık, 1071'de sergilenen kararlılık ve o güne hakim olan şuurun bugüne yansımasıdır. Aziz milletimiz asırlar sonra aynı azim ve kararlılıkla vatan topraklarına sahip çıkmakta, art niyetli tüm girişimlere birlik ve beraberlik içinde karşı koymakta, gelecek nesillere daha gelişmiş ve aydınlık yarınlar bırakmak için çalışmayı sürdürmektedir. "

"Milletimiz her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelecek, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı verecektir" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajını şöyle tamamladı:

" Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan'ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Haber Ara