Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Malatya'dan Ankara'ya darbe için yürüyor

Malatyalı 67 yaşındaki Ömer Fişekçi, darbe girişimini protesto etmek amacıyla Malatya'dan Ankara'ya yürüyor...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-04 05:38:20

Malatya'dan Ankara'ya darbe için yürüyor

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Malatyalı 67 yaşındaki Ömer Fişekçi, darbe girişimini protesto etmek, Cumhurbaşkanı ve demokrasiye sahip çıkmak içinAnkara'ya yürüyor.

Darende'de bir süre dinlenen Fişekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişimini protesto etmek için yola çıktığını söyledi.

Yolculuğunun 15 gün sürmesini tahmin ettiğini anlatan Fişekçi,

"650 kilometrelik yolda FETÖ'nün vatana ve millete verdiği zararları anlatacağım. Nefesimin bittiği yere kadar bu hainlerin milletimize ve devletimize verdiği zararı karşıma çıkan köy, kasabada herkese anlatarak bu yolu aşacağım. Allah bize bu terör örgütünden kurtulmak için bir fırsat verdi, ben de bu şekilde vatanıma hizmeti bir vazife gördüm, çıktım yola. Bugün Darende'ye ulaştım 7'den 70'e toplumun her kesiminden insan beni görünce büyük bir mutlulukla karşılıyor. İkramlarda bulunarak bu mücadeleye destek vermek istiyorlar. İnsanların gözlerindeki kin nefreti gördükçe mücadelem bana büyük bir şevk veriyor." diye konuştu.

Fişekçi, Ankara'ya ulaştığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek, FETÖ'ye karşı verdiği mücadeleden dolayı kendisine teşekkür etmek istediğini ifade ederek, "Erdoğan dünya ile mücadele ettiği için belki görüşemeyebilirim ama o halkını, milletini iyi tanır. O bu davanın sahibi. İnşallah sayesinde milletimizin birliği ve beraberliği devam edecek. O hainlerde emellerine ulaşamadan ebediyete dek yok olup gidecek." dedi.

Darendeli iş adamı Hüseyin Yıldırım da Ömer Fişekçi'yi petrol istasyonunda bir süre misafir ederek, duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti.

Haber Ara