Dolar

32,3498

Euro

35,1287

Altın

2.302,35

Bist

9.079,97

Malatya'da koruyucu aileler iftarda bir araya geldi

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında koruyucu aileler ile çocukları bir araya geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-12 14:38:00

Malatya'da koruyucu aileler iftarda bir araya geldi
Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında koruyucu aileler ile çocukları bir araya geldi.

Çalık Denim'in sponsorluğunda Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü tarafından hafta sonu iftar yemeği verildi. Bir restoranda gerçekleşen iftara AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Vali Yardımcısı Miktat Alan, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Ümit Çimen, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Rasim Bulut, koruyucu ailelerin yaptığı fedakarlığın çok değerli olduğunu belirterek, "Hem gelecek nesiller adına hem de toplumumuz adına bu çocuklar bizim için ne kadar kıymetliyse onları bağrına basan koruyucu ailelerimiz de bizim için kıymetli ve değerlidir" dedi. Korunmaya muhtaç olan çocuklara devletin en iyi imkanları sunduğunu kaydeden Bulut, "Devletimiz onları gözetiyor fakat çocuklarımızın sıcaklığını hissedeceği bir anneye, yanında kendini güvende hissedebileceği bir babaya ihtiyacı var. İşte koruyucu aile hizmet modeli bu noktada çok büyük önem taşımaktadır" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise koruyucu ailelerle iftar programında bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirterek koruyucu ailelerin çok önemli ve büyük bir sorumluluk üslendiklerini söyledi. Koruyucu ailelerin de bu sorumluluğun farkında olduğunu ifade eden Çalık, "Evlatlarınıza anne olmak, baba olmak, abla, ağabey olmak ve onlara o manevi iklimi o hazzı vermek çok önemli. Bu hepimiz için hem insani hem de İslami bir vazifedir. Ben bu vesile ile bu vazifeyi yerine getiren siz çok kıymetli anne ve babalara evlatlarımıza sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Ara