Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Malatya'da gelin ve kaynanalar eğitiliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) tarafından 2. kez gelin ve kayın validelere yönelik eğitim programı düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 13:20:34

Malatya'da gelin ve kaynanalar eğitiliyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) tarafından 2. kez gelin ve kayın validelere yönelik eğitim programı düzenlendi.

MADEM binasında düzenlenen programın açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bayanlara yönelik çeşitli programlarla onların gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını anlattı. 8 mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutlayan Gençay, "Bilindiği gibi 2 yıl üst üste İnönü Üniversitesi'nde Anne Üniversitesi programı düzenledik. Yine daha önce gelin-kayın valide seminerleri programı düzenlemiştik. Bu programın şimdi ikincisini başlatıyoruz" açıklamasında bulundu.

"Sabır ve tahammül gösterilmesi lazım"

Günümüzde orta yaşlardaki kadınların önce gelin olarak sonra da kayın valide olarak zorluklar yaşadığını aktaran Gençay, "Böyle bir geçiş dönemindeyiz. Aile yapımız gittikçe çekirdek aileye doğru hızla gidiyor. Bu hızla gitmemiz neticesinde çocuklarımız perişan oluyor. Annelerimizin bir kısmı işte, baba işte çalışıyor. Çocuklarla ilgilenecek, onları eğitecek kimse yok. Ve televizyonun önünde çizgi filmlere çocukları mahkum ediyoruz. Halbuki hepimiz biliyoruz ki çocuk annesiyle büyüdüğünde sağlıklı bir gelişim gösterir. Anne yoksa en azından babaanne, anneanne; evde çocuğa candan birilerinin eşlik etmesi halinde o çocuk çok sağlıklı büyür. Ama şu anda kaynanalar için gelin kuma, gelinler için kaynana kuma; böyle müthiş bir çatışma yaşanıyor. Bu açıdan birbirimize tahammül etmemiz gerekir, sabırlı olmamız gerekir. Eğer çocuklarımızın, ailemizin sağlıklı büyümesini ve geleceğe iyi nesiller bırakmayı istiyorsak mutlaka tahammül ve sabır göstereceğiz. Arkadaşlarımızın sunumlarıyla bir nebze olsun katkı verebilirsek ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

Daha sonra MADEM Eğitimcileri tarafından katılımcılara slayt gösterişi eşliğinde sunumlar yapıldı. 2 bölüm halinde yapılan sunumlar sonunda katılımcılara belgeleri ve belediye yayınlarından oluşan hediye seti verildi

Haber Ara