Dolar

32,4615

Euro

34,7272

Altın

2.486,18

Bist

9.524,59

Makarna Vitma nasıl kuruldu?

Gıda mühendisi bir annenin sağlıklı gıdalar arayış ve Vitma nasıl ortaya çıktı? Gıda mühendisi Bir annenin kurduğu Vitma'nın hikayesi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-22 12:49:06

Makarna Vitma nasıl kuruldu?

Gıda Mühendisi Hatice Kulakoğlu, makarnavitma hikayesini kendi kaleminden aktarıyor: İşte makarnavitma'nın hikayesi;

"2010 Yılında küçük oğlumun doğumundan sonra 2 aylıkken Atopik dermatit çıkmasıyla birlikte Sağlıklı Gıdalar üzerine araştırmalar yapmaya başladım. Aynı dönemde büyük oğluma da ekmek vs. de bulunan katkı maddeleri allerjisi de çıkınca(ki; 2 yaşına kadar şeker dahil katkılı birşey vermedim!) kararımı verdim. Ve oğlum 5 aylıkken organik Ruşeym, Yulaf Ezmesi , Keçiboynuzu özü ve daha birçok Sağlıklı Gıdaları bulunduran aynı zamanda da Kayseri'de Gıda Danışmanlığı yaptığım işyerimi açtım. Sonrasında ise ürün çesitlerimize sizlerden gelen istekler doğrultusunda; her geçen gün yeni sağlıklı besinler eklendi. En son olarak da VİTMA yani "vitaminli mamuller" adı altında kurduğumuz Gıda üretim işletmemizde 23 yıllık Gıda Mühendisliği naçizane tecrübemi Üniversite Hocalarımında destek ve tavsiyeleri ile; sizlere-bebeklerinize Sağlıklı gıdalar imal ederek yürütüyoruz. Sanırım evde 3 erkeğe Sebze yedirmek tüm annelerin sorunudur; tabi ki bana da sorun oldu ve Sebzeli Çorba , Makarna , Erişte, sizlerin isteği üzerine kuskus gibi geleneksel hepimizin bildiği ürünleri El Yapımı ve %40-45 oranında Taze sebze püresi, yumurta sarısı ile imal ederek (kereviz,pırasa dahil:) ) sebze yedirmeye çözüm bulduk.

12218ef2-289c-47b0-ad09-b00f9d3fd429

 

Sonrasında ise aynı %40-45 taze sebze püreli hamurumuz ise nefis Kayseri Mantımızı da yaptık böylece içi %100 dana kıyma ve dışında sebze olan besleyici mantılar elde ettik. Böylece Ürünlerimizden 100 gr(1porsiyon) tüketince 30 gr taze sebze besin ögelerini almış oluyoruz.

Ayrıca mevsiminde bulamadığımız sebzeleri her mevsim tüketebilmenin en Sağlıklı yolu olan Kurutulmuş Sebzelerimizden;

30gr kuru sebze tüketince 1 porsiyon yani 100 gr taze sebze yemiş oluyorsunuz.

Alanında Uzman Dr. arkadaşlarımızın da önerileri ile Bebek Ek Gıda Setlerimizi, Soğuk pres yağlarımızı, Allerji yapmayan ürünlerimizi, sprocular için proteini artırılmış makarnalarımızı, 5 çesit Tarhanamız, Yulaflı makarna gibi özel ürünlerimizi sizler ve minikler için Anne sevgisi ile üretiyoruz.

Ürünlerimizde asla rafine beyaz un, Katkı-Koruyucu Madde, Topaklanmayı önleyici madde, Gıda boyası vs. gibi zararlı maddeleri hatta tuz dahi kullanmıyoruz...! Ki Organik Sertifikamız ile de bunu belgelendirdik.

Ve eğer etiketlerimizde de yazan saklama koşullarına uyulmazsa hemen bozulduğunu farkedersiniz:

TSE Kalite Yönetim Sistemi ve Baş İç denetçi yeterliliğimizi de organik ürün izlenebilirliği, haccp gıda güvenliği, analizler gibi uygulamalarda gösteriyoruz.

Sağlıklı Gıdalarla Besleneceğiniz Güzel Günler Dileriz. "

Haber Ara