Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

'Mahrem imam'ın avukatı 'ByLock' kullanıcısı çıktı

FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında Ankara'da gözaltına alınan bir şüphelinin ifadesine eşlik etmek üzere emniyete gelen avukatın, örgütün gizli haberleşme programı olan 'ByLock' kullanıcısı olduğu tespit edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-03 14:28:50

'Mahrem imam'ın avukatı 'ByLock' kullanıcısı çıktı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ulaşan bir harici bellekte yer alan bilgilerin emniyet yetkilileri ile paylaşılmasının ardından, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyon kapsamında yaklanan şüphelilerin gözaltına alındıkları illerdeki sorguları sürüyor.

"BYLOCK" KULLANIYOR

Operasyon kapsamında Ankara'da gözaltına alınan şüphelilerden birinin ifade sürecini takip etmek için Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelen avukat D.U'nun şüphe üzerine yapılan kimlik sorgulamasında, örgütün gizli haberleşme programı olan "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edildi.

"İŞKENCE GÖRÜYORUZ" DEYİN

Müvekkilinden çok gözaltındaki diğer şüphelilerin sorgulama süreçleri hakkında bilgi edinmeye çalıştığı ve şüphelilere gözaltında işkence gördüklerini beyan etmeleri yönünde telkinde bulunduğu belirlenen avukat D.U, gözaltına alınarak diğer şüpheliler ile birlikte nezarete konuldu.

Emniyette sorguları devam eden 163 şüphelinin yarından itibaren, kadın şüpheliler öncelikli olmak üzere küçük gruplar halinde adliyeye sevk edilecekleri belirtilirken, söz konusu avukatın da sorgusunun ardından diğer şüphelilerle birlikte adliyeye gönderileceği öğrenildi.

Haber Ara