Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

Mahmut Abbas: Gelecek ay ABD ve İsrail’le ilgili çok önemli kararlar alacağız

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, gelecek ayın ortasında düzenlenecek toplantıda ABD ve işgal devleti İsrail’le ilgili çok önemli kararların alınacağını açıkladı. Abbas, Netanyahu’nun barışa inanmadığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-21 19:25:42

Mahmut Abbas: Gelecek ay ABD ve İsrail’le ilgili çok önemli kararlar alacağız

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün yaptığı açıklamada, gelecek ayın ortalarında yapılacak toplantıda ABD ve işgal devleti İsrail'le ilgili çok önemli kararların alınacağını açıkladı.

Abbas, Filistin'un durumunun çok zor ve artık sürdürülemez olduğunu belirterek, "Arapların siyasi ve finansal desteğine ihtiyacımız var "dedi.

‘NETANYAHU BARIŞA İNANMIYOR'

Abbas, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, ‘barışa' inanmadığını, İsrail ile aramızdaki tüm anlaşmaları bozduğunu ve Filistin'in takas fonlarını keserek Paris Sözleşmesini ihlal ettiğini belirterek, "İsrail, 1947'den bu yana Amerika Birleşik Devletleri'nin cesaretlendirmesiyle tek bir uluslararası karar uygulamadı" dedi.

‘İSRAİL'İN GASPLARINI KABUL ETMİYORUZ'

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Arap ülkelerini Filistin Otoritesine "gelecekteki zorluklarla yüzleşmek ve Filistin ulusal projesini korumak" için siyasi ve finansal destek vermeye çağırarak; “İsrail'in, Kudüs'ü başkent ilânını kabul etmiyoruz, Golan Tepeleri'nin ilhakını kabul etmiyoruz ve Lübnan Golan Tepelerinin ilhakını kabul etmiyoruz" dedi.

Haber Ara