Dolar

32,5951

Euro

34,7947

Altın

2.407,47

Bist

9.645,02

Mahmud Abbas, yarın Trump ile görüşecek

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, dün Trump ile görüşmek üzere Washington'a gitti. Abbas'ın bugün Trump ile görüşecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-02 13:47:09

Mahmud Abbas, yarın Trump ile görüşecek

Filistin resmi haber ajansı Wafa, görüşmede barış sürecinin yeniden başlayabilmesi için Amerika'nın oynayabileceği rolün ele alınacağını bildirdi

Haberde, Washington gezisinde Abbas'a Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu Sekreteri Saib Arikat, Başbakan Yardımcısı Ziyad Ebu Amr, Genel İstihbarat Başkanı General Macid Ferec, Filistin Yönetimi Başkanı'nın ekonomi danışmanı ve Yatırım Fonu Başkanı Muhammed Mustafa, Filistin Yönetimi Başkanlığı sözcüsü Nebil Ebu Redine ve Abbas'ın diplomatik işler danışmanı Mecdi El-Halidi'den oluşan heyetin eşlik edeceği belirtildi. 

Ebu Redine, dün yaptığı açıklamada, Trump-Abbas görüşmesinin önemli olduğunu ifade ederek, "Barış için gerçek bir fırsat var ve uluslararası toplumun bu fırsatı desteklemesi gerekir" dedi.

Filistin Yönetimi Başkanlığı sözcüsü, Abbas'ın görüşmede Trump'a kapsamlı ve adil bir çözümün iki devletli çözümle ve Arap Barış Girişimi'yle mümkün olacağını söyleyeceğini açıkladı.

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas), Abbas'ın Filistin halkının yararına bir ilerleme sağlamak için Trump'la yapacağı görüşmeye bel bağlamasının vakit kaybı olduğunu söylemişti. Ayrıca Hamas, dün "yeni bir siyaset belgesi" yayınlamış ve İsrail'i tanımasa da 1967 sınırlarını kabul edeceğini söylemişti. İsrail'den tepki gelirken, belgenin Abbas-Trump görüşmesinden önce yayınlanmasının önemli olduğu belirtiliyor.

Haber Ara