Dolar

32,5443

Euro

34,9663

Altın

2.425,70

Bist

9.681,98

Mahmud Abbas yardım istedi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler (BM) üyelerinden Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sonlandırılması için yardım istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-22 23:13:52

Mahmud Abbas yardım istedi
Abbas, BM Genel Kurulu'nda Paris İklim Anlaşması'nın imza töreninde yaptığı konuşmada, Filistin'in Paris İklim Anlaşması'nı hem imzaladığını hem de onay belgesini sekreterliğe sunduğunu belirtti.

Filistin'in BM Genel Kurulu tarafından üye olmayan devlet olarak kabul edildiğini ve Filistin Devleti'nin diğer devletlerle birlikte anlaşmayı imzaladığını vurgulayan Abbas, anlaşmanın gezegen için pozitif etkileri olacağına inandığını kaydetti.

Konuşmasında Filistin topraklarındaki İsrail işgaline de değinen Abbas, "İsrail'in işgali, Filistin'de iklimi tahrip ediyor. İsrail'in kurduğu yerleşim birimleri de Filistin'in doğasını mahvediyor. İsrail işgalinin ve işgal altındaki Filistin topraklarında İsraillilerin yerleşim birimi kurma faaliyetlerinin sonlandırılması için lütfen bize yardım edin." dedi.

BMGK karar tasarısı hazırlanmıştı

Filistin ve diğer Arap ülkeleri, İşgal altındaki Filistin topraklarında devam eden yerleşim birimi kurma çalışmalarının durdurulmasını isteyen BM Güvenlik Konseyi karar tasarısı hazırlayarak, ay başında Konsey üyelerine dağıtmışlardı.

Tasarı resmi olarak henüz Konsey'e sunulmadı. Mahmud Abbas, dün New York'ta BMGK dönem başkanı Çin'in BM Daimi Temsilcisi Liu Jieyi ile görüşmüştü ancak görüşmenin ardından, herhangi bir açıklama yapılmadı.

Abbas'ın iklim anlaşması için New York'ta bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşebileceği de öne sürülüyor ancak taraflardan henüz bir açıklama gelmedi.

Fransa'nın, İsrail-Filistin sorununun çözümü için Paris'te uluslararası bir konferans toplamayı planladığı da belirtiliyor.

Haber Ara