Dolar

32,5671

Euro

34,7174

Altın

2.409,79

Bist

9.645,02

Mahmud Abbas'tan 'Netanyahu' açıklaması

Putin, Abbas ve Netanyahu'yu Moskova'da bir araya getirmeyi teklif etmişti. Teklifi değerlendirdiğini söyleyen Netanyahu sonrası Mahmud Abbas'tan da bir açıklama geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-06 16:09:59

Mahmud Abbas'tan 'Netanyahu' açıklaması

Polonya'nın başkenti Varşova'da temaslarda bulunan Abbas ise Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, kendisinin Putin'in önerisini kabul ettiğini, ancak İsrail tarafından olumsuz yanıt geldiğini belirtti:

"Putin, 9 Eylül'de Moskova'da Netanyahu ile bir görüşme yapmamızı önerdi. Bunu kabul ettim ve buradan direkt olarak Moskova'ya gitmeyi planlıyordum. Putin'in Ortadoğu ve Afrika Temsilcisi Mihail Bogdanov, dün Kudüs'te Netanyahu'nun temsilcisiyle ile bir araya geldi. Netanyahu'nun temsilcisi, görüşmenin ileri bir tarihe ertelenmesini önerdi. Bu nedenle 9 Eylül'de bir görüşme gerçekleşmeyecek."

RUSYA'DAN BOGDANOV-NETANYAHU GÖRÜŞMESİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Bogdanov, dün Kudüs'te Netanyahu ile bir araya gelmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre, taraflar Rusya-İsrail ilişkilerinin gündemindeki konuları ele aldı.

İki ülke arasındaki kapsamlı ve karşılıklı çıkarlara dayalı işbirliğinin dinamik şekilde gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Bogdanov ve Netanyahu, Ortadoğu'da terörle etkin mücadeleye yönelik çabaları birleştirme meselesine özel vurgu yaptı. İsrail-Filistin ilişkilerinin de konuşulduğu görüşmede, Rusya'nın Ortadoğu'da barış ve güvenliğin tesisi konusunda oynadığı rolün de altı çizildi.

Haber Ara